Acasă Eveniment Doi medici din Italia, acuzaţi de omor după moartea Ioanei, tânăra de...

Doi medici din Italia, acuzaţi de omor după moartea Ioanei, tânăra de 28 de ani, mamă a doi copii

540
DISTRIBUIȚI

Doi medici din Italia au fost acuzaţi de omor, după moartea Ioanei, tânăra din Arad în vârstă de 28 de ani, mamă a doi copii, care s-a stins din viaţă într-o clinică privată din Perugia.

Chirurgul şi anestezistul clinicii private “Villa Fiorita” au fost puşi sub acuzare de omor şi de responsabilitate neglijentă comisă în sectorul sănătăţii.

În urmă cu câteva zile, Ioana, tânăra de 28 de ani, căsătorită cu un italian, a ajuns la clinică pentru o operaţie banală la şold. Operaţia fusese plănuită de multă vreme, împreună cu medicii de la clinica privată, iar totul părea a fi o operaţie de rutină.

Vineri, 22 ianuarie 2021, Ioana a mers împreună cu soţul ei la clinică, iar medicii au pregătit-o pentru operaţie. Imediat după anestezie, inima Ioanei s-a oprit, iar medicii au început să o resusciteze.

În acelaşi timp, a fost chemată o ambulanţă, iar Ioana a fost transportată de urgenţă la spitalul Santa Maria della Misericordia din Perugia.

Medicii au reuşit să îi restabilească pulsul, însă odată ajunsă la spitalul din Perugia, Ioana a intrat, din nou, în stop cardio-respirator, iar de această dată inima ei nu a mai pornit.

Căsătorită cu un italian, Ioana avea doi copii mici, în vârstă de 5 şi 10 ani, şi locuia în Colle San Paolo (din Tavernelle).

Procurorii italieni au demarat o anchetă după ce avocatul familiei Ioanei a depus o plângere împotriva clinicii private. Anchetatorii au solicitat autopsia trupului Ioanei pentru a stabili exact cauza morţii, iar printre ipotezele iniţiale s-au numărat şi eventuale reacţii adverse din cauza anesteziei, însă, potrivit unor surse, nu era pentru prima dată când românca se opera, astfel că a mai fost anesteziată şi în trecut.

Cei doi medici acuzaţi de omor în cazul româncei riscă ani grei de închisoare dacă se va dovedi că tânăra mamă a murit din cauza unor greşeli medicale comise de ei.

Sursa: antena3.ro

Comentarii

comentarii