Acasă Eveniment Doi migranți afgani au fost călcaţi cu tractorul, în apropiere de Gătaia....

Doi migranți afgani au fost călcaţi cu tractorul, în apropiere de Gătaia. Unul are şanse minime de supravieţuire

583
DISTRIBUIȚI

Doi migranţi afgani care au intrat ilegal în România au fost implicaţi într-un incident soldat cu rănirea gravă a unuia dintre ei. Incidentul s-a petrecut în apropiere de localitatea Gătaia, în judeţul Timiş.

Un echipaj al Poliției de Frontieră i-a depistat pe cei doi afgani pe marginea șoselei care leagă Gătaia de Șemlacu Mare.

Cei doi erau răniți şi încercau să oprească o mașină.

Polițiștii au chemat două ambulanțe, deoarece cei afganii aveau multiple leziuni. Unul prezenta numeroase traumatisme la nivelul toracelui și picioarelor, iar celălalt, doar la picioare.

Rănitul în stare gravă a fost internat sub pază la secția ATI a Spitalului Județean din Timișoara, medicii fiind rezervați în privința șanselor de supraviețuire.

După ce a primit îngrijiri medicale, afganul rănit mai ușor a declarat că a trecut granița ilegal în România împreună cu mai mulți migranți și, la un moment dat, s-au oprit să se odinească pe câmp.

El şi celălalt afgan au fost călcați de un tractor în timp ce dormeau, iar ceilalți migranți au fugit, abandonându-i pe răniți.

“În urma unui apel la numarul unic 112, un echipaj al poliţiei de frontiera din cadrul SPF Moraviţa s-a deplasat pe DJ 588, care face legătura între localităţile Şemlacu Mare şi Gătaia, unde a identificat doi cetăţeni străini. Poliţiştii de frontieră ajunşi la faţa locului au constatat că cele două persoane erau fără documente de identitate asupra lor şi necesitau îngrijiri medicale, deoarece prezentau leziuni la nivelul membrelor inferioare”, a declarat, vineri, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, Mihaela Leş.
 
Imediat, acolo s-a solicitat prezenţa unei ambulanţe, ulterior cei doi bărbaţi fiind transportaţi la spital, pentru investigaţii medicale de specialitate.

 
“Având în vedere faptul că bărbaţii de origine afro-asiatică au fost depistaţi în marginea drumului DJ 588, care face legătura între Şemlacu Mare şi Gătaia, au fost anunţate şi organele de poliţie din cadrul Poliţie oraşului Gătaia. În primele declaraţiile ale celor doi bărbaţi, care vorbeau o engleză greoaie, aceştia au spus că au adormit într-un lan de rapiţă şi au fost acroşaţi de un utilaj agricol”, a afirmat Mihaela Leş.
 
În cauză, cercetările vor continua în prezenţa unui interpret autorizat, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta, de către poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Moraviţa, împreună cu poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Gătaia, pentru a se stabili împrejurările producerii evenimentului.

 

Comentarii

comentarii