Acasă Eveniment Doi migranți afgani, prinși într-un taxi de polițiștii de frontieră. Au intrat...

Doi migranți afgani, prinși într-un taxi de polițiștii de frontieră. Au intrat în țară ilegal, pe jos, împreună cu o femeie și doi copii iranieni, prinși și aceștia

1227
DISTRIBUIȚI

Pe 10 august, polițiștii de frontieră din Jimbolia, în baza unei informații primite, au depistat doi cetățeni afgani într-un taxi, pe drumul care leagă Jimbolia de Timișoara. Aceștia nu aveau niciun document asupra lor, dar, în urma verificărilor, polițiștii au stabilit țara de origine și că au 20, respectiv 23 de ani.

„În cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că cei doi afgani au trecut ilegal frontiera din Serbia în România pe jos, pe la frontiera verde, împreună cu alţi trei cetăţeni iranieni, o femeie de 42 de ani şi doi copii de 12 respectiv 17 ani, care au fost transportaţi de acelaşi şofer de taxi cu ocazia altei curse, ulterior fiind depistaţi şi aceştia şi conduşi la sediul sectorului”, transmit reprezentanții ITPF Timișoara. Aceștia sunt acum cercetați pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

„Recomandăm cetăţenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop, 0219590”, mai atrag atenția polițiștii de frontieră.

Comentarii

comentarii