Acasă Sănătate Doi pacienți de 80 de ani, salvați prin implantarea valvei TAVI, la...

Doi pacienți de 80 de ani, salvați prin implantarea valvei TAVI, la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara

1547
DISTRIBUIȚI

La Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara au avut loc încă două proceduri de implantare a unei valve cardiace aortice Percutan (TAVI), la un pacient în vârstă de 84 de ani, diagnosticat cu stenoză valvulară aortică severă, operat pe cord în urmă cu 11 ani, cu patru bypass-uri și un pacient de 80 de ani, cu stenoza aortică și boală renală.

Intervențiile au avut loc în 28 august, și au fost efectuate cu succes de către o echipă complexă de chirurgi cardiaci, medici anesteziști, cardiologi interventioniști, echocardiografisti și personal medical special. Este vorba de prof. dr. Markus Linz (Germania, proctor oficial din partea firmei Edwards), prof. dr. Marian Gaspar, chirurg cardiovascular, dr. Mihaela Gheorghiu, dr. Adi Volcescu,  dr. Daniel Nica, dr. Horia Cioloca, dr. Ani Mornos, as. șefă Gabi Mitrescu.

“Pentru anul 2018 am primit fonduri  doar pentru 4 proceduri, care au fost efectuate. Am solicitat Casei Județene de Sănătate Timiș, prin conducerea Institutului, dl Manager, șef de lucrări sr. Constantin  Luca, suplimentarea acestui program, lista de așteptare a pacienților pentru această procedura fiind deschisă”, atenționează prof. Dr. Marian Gaspar, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară.

 

Comentarii

comentarii