Acasă Eveniment Doi pakistanezi, tată și fiu, prinși încercând să ajungă ilegal în Serbia

Doi pakistanezi, tată și fiu, prinși încercând să ajungă ilegal în Serbia

DISTRIBUIȚI

Doi pakistanezi au fost prinși de poliţişti de frontieră din Jimbolia, sâmbătă seara, în jurul orei 21.30, în timp ce încercau să ajungă ilegal în Serbia. Cei doi, tată şi fiu, solicitanţi de azil în România, au fost observați de operatorul sistemului de supraveghere cu termoviziune, la 50 de metri de linia de frontieră, deplasându-se pe jos spre țara vecină.

Aceștia nu și-au putut justifica prezența în zonă, iar poliţiştii de frontieră au acţionat imediat, conducându-i la sediul instituției. Verificările preliminare au stabilit faptul că bărbatul este cetăţean pakistanez în vârstă de 39 de ani, iar copilul este fiul acestuia, în vârstă de 5 ani, ambii fiind solicitanţi de azil pe teritoriul României. La cercetări, bărbatul a declarat că intenţiona să ajungă în Grecia.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele două persoane fiind predate la Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun”, transmit reprezentanții Poliției de frontieră.

Comentarii

comentarii