Acasă Actualitate Doliu în lumea culturală din Timișoara. A murit profesorul Nicolae Pușcașu, directorul...

Doliu în lumea culturală din Timișoara. A murit profesorul Nicolae Pușcașu, directorul Palatului Copiilor

1686
DISTRIBUIȚI

Lumea culturală din Timișoara este în doliu.. Profesorul Nicolae Pușcașu a plecat la ceruri, învins de o boală grea de care suferea de ceva vreme.

Ca dirijor, Nicolae Puscașu a fost mentorul grupurilor Flores și MiniFlores din Timișoara. A format mii de copii care au învățat, de drag, ce e muzica.

Ca director al Palatul Copiilor, a oferit șansa miilor de elevi să descopere muzica în cele mai felurite genuri ale sale.

„Diplome, ore de muzică, spectacole, turnee, festivaluri, apariții televizate, emisiuni de radio, colaborări cu artiști de muzică ușoară din țară, lecții de pian și nenumărate piese am adunat în cei șapte ani cât mi-a fost dascăl! Primul meu dascăl în muzică! Ne-a învățat să fim uniți, să fim prieteni și chiar trecându-i prin mână mii de copii, ne știa pe fiecare în parte, cu părinți, cu bunici; ne iubea! Copilăria mea e legată de grupul Flores, de unde am rămas cu prieteni pe viață și cu cele mai frumoase amintiri! Cu siguranță toate îi sunt datorate domnului profesor Nicolae Pușcașu!”, a scris, pe Facebook, solista de muzică populară Doriana Talpeș.

În 2012, prof. Pușcașu a primit Premiul de Excelență al Municipiului Timișoara. Înmormântarea va avea loc joi, 21 noiembrie 2019, de la ora 14, la cimitirul din strada Rusu Șirianu.

Comentarii

comentarii