Acasă Actualitate Doliu în lumea medicală! A murit doctorul Ioan Ometa, unul dintre cei...

Doliu în lumea medicală! A murit doctorul Ioan Ometa, unul dintre cei mai vechi specialiști în acupunctură

DISTRIBUIȚI

Doliu în lumea medicală românească! Unul dintre cei mai cunoscuți doctori s-a stins din viață, relatează realitateadetimis.net.

Medicul Ioan Ometa s-a stins din viață. Acesta s-a născut în localitatea Brad, judetul Hunedoara, urmând școala și liceul în orașul natal. În 1957 a intrat la Facultatea de Medicină Generală din Timișoara, absolvind cu nota 10 la examenul de stat în 1963.

Din 1963 – 1966 a făcut stagiatura la țară, după care a dat examenul de intrare în Timișoara, concurs la care s-a clasat pe locul 1, având posibilitatea să aleagă Policlinica Studențească din Timișoara, unde a profesat până în anul 1974.

În 1974 a susținut examenul de primariat și a obținut gradul de Medic Primar. Din octombrie 1974 – septembrie 1978 a lucrat la Spitalul Garian din Libia, la Unitatea de Primiri Urgente.

Din septembrie 1978 și până în anul 2001 a lucrat din nou la Policlinica Studențească din Timișoara, când s-a specializat și în Medicina Sportivă, ocupându-se de recuperarea medicală a sportivilor.

Ca și activitate științifică a făcut un Curs de Acupunctură în Franța între anii 1976-1977. În Timișoara, a fost lector la Cursul de Acupunctură organizat de Ministerul Sănătății în anii 1984, 1985 și 1986. A făcut un Curs de Fizioterapie la București, curs organizat de Ministerul Sănătății.

A participat cu numeroase lucrări la Conferințe și Congrese de Acupunctură în țară (București, Iași și Timișoara) și în străinătate (Viena, Beijing și Paris).

În calitate de cadru didactic la Facultatea de Educație Fizică și Kinetoterapie a elaborat cursurile de uz intern pentru studenți.

În cabinetul său din Complexul Studențesc din Timișoara aborda holistic fiecare problemă de sănătate a pacienților săi, astfel că în procesul de vindecare lua în considerare întreaga ființă (corpul, mintea, emoţiile și spiritul).

”Medicina holistică nu se focusează doar pe înțelegerea fenomenului bolii și pe lupta împotriva simptomelor, ci pe refacerea întregii stări de sănătate a organismului, care nu înseamnă doar absența bolii, ci realizarea stării de armonie pe toate nivelurile ființei umane”, explica medicul.

Comentarii

comentarii