Acasă Eveniment Domășnean i-a pus la treabă „adevărată” pe polițiștii locali din Timișoara: să...

Domășnean i-a pus la treabă „adevărată” pe polițiștii locali din Timișoara: să adune cerșetorii din intersecții

DISTRIBUIȚI

Dumitru Domășnean, cel care a preluat conducerea Poliției Locale Timișoara, după ce Dominic Fritz l-a destituit pe „dictatorul” interimar Dorel Cojan, le-a dat subalternilor săi de lucru conform fișelor de post. Dacă în ultima perioadă sub conducerea lui Cojan, cu scuza că „polițiștii locali se află în subordinea M.A.I.”, singurele ordine venite din interiorul instituției erau să fie păzit Robu când iese la plimbare, acum, noul director le-a dat polițiștilor locali, printre altele, și sarcina de a se ocupa de cerșetorii care se pun în pericol pe ei sau pe conducătorii auto, pasageri și pietoni.

Și în această perioadă, din câte transmit oficialii Poliției Locale, aproximativ 85 % din activități au drept scop combaterea transmiterii noului coronavirus. În acest sens, printre îndatoririle polițiștilor locali se regăsesc verificarea persoanelor carantinate și izolate la domiciliu, asigurare pazei și accesului în unități spitalicești suport COVID și centru de carantină cu migranți, de la Liceul CFR, verificarea respectării legislației referitoare la purtarea măștii de protecție.

Totuși, „polițiștii locali nu au încetat să acționeze în vederea identificării și luării măsurilor legale în cazul oamenilor străzii și a persoanelor care apelează la mila publică”, transmit reprezentanții Poliției Locale. În general, astfel de persoane au fost depistate în ultima perioadă în diferite locații din oraș, în special în intersecții, „unde reprezintă un real disconfort și chiar pericol pentru cetățenii Timișoarei, aflați în zonele respective în calitate de conducători auto, pasageri sau pietoni”, după cum mai transmit reprezentanții instituției.

„Pe această cale, Poliția Locală face apel la cetățenii care observă astfel de persoane să sesizeze locația la numerele de telefon 0256.246.112 sau 0256.968 iar un echipaj se va deplasa cu promptitudine la fața locului, pentru a lua măsurile legale”, se încheie comunicatul de presă din 2 decembrie al Poliției Locale Timișoara.

Comentarii

comentarii