Acasă Politica Dominic Fritz afirmă că premierul şi preşedintele Camerei Deputaţilor nu pot fi...

Dominic Fritz afirmă că premierul şi preşedintele Camerei Deputaţilor nu pot fi de la acelaşi partid, într-un ”parteneriat adevărat”

1396
DISTRIBUIȚI

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, care face parte din echipa de negociere a USR PLUS pentru formarea noului Guvern, afirmă că premierul şi preşedintele Camerei Deputaţilor nu pot fi de la acelaşi partid, într-un ”parteneriat adevărat”. Fritz a mai precizat că este nevoie de un guvern care să-şi sume işte reforme profunde, lucru care nu este negociabil. 

”Vrem un guvern – şi asta nu este negociabil – care să-şi asume, cu adevărat, nişte reforme profunde în toate domeniile statului. Nu putem să continuăm aşa. (…) Asta trebuie să se reflecte în Programul de guvernare al noului guvern”, a declarat, vineri seară, la Digi 24, primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, care va face parte, sâmbătă, din echipa USR PLUS care va negocia formarea noului guvern.

Fritz a afirmat că, dacă se doreşte un parteneriat real, prim-ministrul şi preşedintele Camerei Deputaţilor nu pot fi de la acelaşi partid.  

”Dacă aţi vorbit de prim-ministru, totuşi, trebuie să spun că sunt două funcţii foarte importante la vârful statului, în Parlament şi în Guvern, prim-ministrul şi preşedintele Camerei Deputaţilor şi, într-un parteneriat adevărat, bineînţeles că un partid nu poate să aibă amândouă funcţiile”, a mai afirmat Fritz.

Negocierile dintre PNL, USR-PLUS şi UDMR pentru formarea noii majorităţi şi a Guvernului vor începe sâmbătă.  

PNL îl propune pentru funcţia de prim-ministru pe Florin Cîţu şi ar rea ca funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor pentru liderul PNL, Ludovic Orban.

Comentarii

comentarii