Acasă Politica Dominic Fritz cere demiterea lui Ionuț Nasleu, directorul Piețe SA, după ce...

Dominic Fritz cere demiterea lui Ionuț Nasleu, directorul Piețe SA, după ce prietenul său, interlopul Lucian Boncu, este cercetat pentru tentativă de omor

DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz, candidatul USR pentru Primăria Timișoara la următoarele alegeri locale, cere, printr-o postare pe Facebook, ca Ionuț Nasleu, șeful de la Piețe SA, să fie demis de consiliul de administrație, după ce s-a aflat că interlopul Lucian Boncu, un apropiat de-al acestuia, a încercat să-l asasineze pe Dragoș Boța, redactorul-șef și fondatorul PressAlert.ro.

Pe 23 aprilie, DIICOT a transmis, printr-un comunicat de presă, că Boncu, cercetat, de altfel, și pentru trafic de cocaină, este urmărit penal pentru că a ordonat unor subalterni să îl împuște pe jurnalist. Gestul a venit după ce Boța a dezvăluit legăturile dintre interlop și administrația locală, în mod expres, cele cu Ionuț Nasleu, fost consilier personal al primarului Nicolae Robu, actual șef la societatea Piețe SA a Primăriei Timișoara.

Fritz a început: „S-a planificat asasinarea unui jurnalist. La Timișoara. Pentru că jurnalistul scria despre legăturile între crima organizată (”lumea interlopă”) și administrația locală timișoreană”.

Useristul atrage atenția că doar faptul că DIICOT-ul își face treaba a făcut ca situația să nu ia altă turnură. Fritz compară situația lui Boța cu alte cazuri asemănătoare, în care jurnaliștii chiar și-au pierdut viața pentru dezvăluirile făcute: Daphne Caruana Galizia, din Malta, și Ján Kuciak, din Slovacia. În ambele cazuri, pentru investigații pe tema corupției și legăturii politicienilor cu crima organizată, și ca urmare a asasinatelor, prim-miniștrii celor două țări au demisionat.

„Orice atentat asupra unui jurnalist incomod nu este doar un atac împotriva unui individ, ci atacă întregul fundament de valori al unei societăți sănătoase: libertatea, adevărul, transparența. Nu contează dacă ne place sau nu de jurnalistul respectiv. Noi toți suntem atacați. Nu există civilizație, nu există democrație dacă presa nu este liberă”, scrie Fritz.

Useristul mai amintește de dezvăluirile făcute de Boța: legăturile de prietenie ale fostului consilier personal al primarului Robu, Ionuț Nasleu, cu Boncu, dedicațiile făcute de Nasleu pentru acesta și „toată brigada”, bătaia din clubul Fratelli, în care Nasleu a fost apărat chiar de această „brigadă”, filmarea în care interlopii se amuzau pe seama lui Nasleu și faptul că acesta urma să-i fie naș copilului lui Boncu. Chiar în urma unui episod asemănător, în care Nasleu îi face dedicații interlopului în Piața Traian, Robu a decis să interzică ascultarea de manele în spații publice.

„În timp ce clanul Boncu face planuri pentru asasinarea jurnalistului, dl. Robu declară la TV că «nu există clanuri interlope la Timișoara». Și totuși îl ceartă un pic pe apropiatul său Nasleu, care apoi mărturisește pe pagina lui de Facebook, ca în cea mai bună telenovelă: «Dl. Primar mi-a spus că nu pot fi prieten în același timp și cu dânsul și cu persoane filmate drogându-se și că trebuie să aleg și să-mi fac cunoscută alegerea public. Îmi pare rău că o parte din prietenii mei vechi au ajuns să facă prostii. Îl aleg pe dl. Primar ca om căruia să-i fiu alături»”, mai scrie Dominic Fritz.

Considerând că aceste dezvăluiri au avut legătură cu atentatul, Fritz nu înțelege cum Nasleu încă este omul de încredere al lui Robu și continuă să ia salariul de director al unei companii din subordinea Primăriei.

„Pentru un oraș civilizat, un oraș mândru, un oraș liber ca Timișoara, asta este o situație absolut inacceptabilă. Primarul Robu trebuie să nu lase nici o urmă de îndoială în ce privește legăturile lui sau ale apropiaților lui cu crima organizată. Consiliul de Administrație al SC Piețe SA trebuie să-l demită pe Ionuț Nasleu. Este despre un minim de igienă politică. Sistemul imunitar al democrației este sub atac în Timișoara și toți democrații, indiferent de culoarea lor politică, trebuie să izoleze virusul care ne distruge. Repede”, concluzionează viitorul candidat la Primăria Timișoara din partea USR.

Comentarii

comentarii