Acasă Politica Dominic Fritz, completări despre ședința Consiliului Local de luni. Ruben Lațcău, primul...

Dominic Fritz, completări despre ședința Consiliului Local de luni. Ruben Lațcău, primul viceprimar. Al doilea, desemnat după finalizarea negocierilor cu PNL

DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, explică de ce a convocat Consiliul Local Timișoara în ședință luni, 16 noiembrie, ora 17.00, la Sala Capitol. Reamintim, anunțul convocării ședinței prevedea un punct cu alegerea „viceprimarilor/viceprimarului”. Cum negocierile cu PNL nu s-au finalizat, Alin Nica acuza că cei de la USR PLUS încearcă să ducă negocieri de pe poziții de forță, iar Fritz i-a răspuns că poziția sa a fost mereu fermă, „cu cărțile pe față”.

Sâmbătă seară, printr-o postare pe Facebook, primarul Timișoarei revine cu explicații: după cum se știa, Ruben Lațcău va fi propus drept primul viceprimar, cel de-al doilea urmând să fie desemnat de abia după finalizarea negocierilor cu liberalii. Acum, Fritz speră ca Lațcău să fie votat în unanimitate, pentru ca partidele să arate că arată că pot colabora în situații de criză. În ultima vreme, de mai multe ori, Fritz spunea că viceprimarii sunt un ajutor necesar în gestionarea pandemiei de COVID-19 la nivel local, edilul-șef chiar ratând o întâlnire cu prim-ministrul Ludovic Orban din această cauză.

Postarea lui Fritz de sâmbătă, 14 noiembrie, ora 21.08:

Luni, Timișoara va face un pas înainte. În ședința de Consiliul Local pe care am convocat-o la ora 17, îl voi propune ca viceprimar pe colegul meu Ruben Lațcău

. Ruben este un inginer ieșit din comun. A fost creierul care a construit, timp de un an și coordonând o echipă de aproape de 100 experți, programul meu de guvernare pentru Timișoara. Poți să-l trezești la ora 3 noaptea și să-l întrebi care sunt următorii pași pentru un nou plan de mobilitate urbană, sau cum trebuie să restructurăm COLTERM, sau ce se va întâmpla cu zona metropolitană ca să atragem mai mulți investitori – și va da un răspuns detaliat, dar mai ales pasionat.

Cu Ruben lângă mine, Primăria Timișoara va câștiga un strateg și un manager care împreună cu mine va transforma această instituție. 

Ruben este propunerea mea și a colegilor mei din USR PLUS pentru funcția de viceprimar. După cum știți, din păcate încă nu s-au încheiat negocierile cu PNL. Dar în absolut orice scenariu, un viceprimar va reprezenta cei 42% din timișoreni care au votat cu USR PLUS. Asta este motivul de ce fac un apel la toți consilieri locali, indiferent de culoare politică, să-l voteze.

Îmi doresc să-l votăm pe Ruben Lațcău în unanimitate, să trimitem un semnal puternic că împreună respectăm voința cetățenilor și că suntem în stare să colaborăm în vremuri de criză.

Al doilea loc de viceprimar va rămâne liber până când putem semna un parteneriat cu PNL despre majorități stabile și asumate atât în Consiliul Local cât și în Consiliul Județean.

Comentarii

comentarii