Acasă Actualitate Dominic Fritz îi retrage lui Cosmin Tabără și ultimele atribuții, pentru ca...

Dominic Fritz îi retrage lui Cosmin Tabără și ultimele atribuții, pentru ca să-i poată fura proiectul stadionului Lego

DISTRIBUIȚI

Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, rămâne fără atribuțiile de administrare a departamentului care se ocupa de realizarea proiectelor bazelor sportive. Decizia a fost luată și anunțată de primarul Dominic Fritz, vineri, și vine după ce l-a acuzat pe Tabără că Ilie Sîrbu, candidatul AUR la funcția de primar, ar fi consilierul său personal, deși își dăduse demisia din funcția respectivă de vreo două luni.

”Primarul Dominic Fritz a retras astăzi, 10 mai 2024, viceprimarului Cosmin Tabără Amânar atribuțiile pe care le îndeplinea până în prezent, respectiv gestionarea Direcțiilor Proiecte și Lucrări Municipale pentru Sport și Transport Feroviar, Direcția de Evidență a Persoanelor și Serviciul Autoritate Tutelară. Aceste atribuții au fost preluate de viceprimarul Ruben Lațcău, de administratorul public al orașului, Matei Creiveanu, respectiv de secretarul general Caius Șuli”, a anunțat primăria.

Joi noaptea, la lipirea primelor afișe electorale, susținătorii Alianței Dreapta Unită și cei ai AUR s-au îmbrâncit în fața panourilor amplasate în Piața Unirii.

Dis de dimineață, Fritz în acuza pe Tabără că ar fi în spatele lui Sîrbu și al incidentelor. Incidente la care Sîrbu nici măcar nu a participat.

Dar, tot joi, primarul se filma pe șantierul stadionului Lego și anunța presa asupra progresului de pe șantier, aceasta în timp ce viceprimarul Tabără făcea același lucru, la fel cum a făcut zile la rând pe șantierul amintit. Fără Cosmin Tabără, stadionul ar fi rămas și astăzi la stadiul de proiect.

Acest subiect este acum unul extrem de atractiv pentru un capital politic, în miez de campanie. Prim urmare Tabără trebuia îndepărtat cât mai repede, pentru ca Fritz și camarila sa să se poată lăuda cu ceva.  

”Am citit stupefiat comunicatul primarului Timișoarei în care anunță că mi-a retras toate atribuțiile de viceprimar și e de părere că eu aș fi în spatele incidentelor din Piața Unirii unde un grup de membri ai Partidului AUR au avut un comportament, în opinia mea, rușinos pentru Timișoara.

Dacă în ceea ce privește retragerea atribuțiilor mele ca viceprimar mai că aș înțelege de ce face asta fiindcă a început campania, în schimb presupunerile sale cu privire la faptul că eu l-aș fi influențat pe fostul meu consilier Ilie Sîrbu, actualmente candidat AUR la Primăria Timișoarei, mi se par jignitoare. Poate că, în relația cu foștii săi consilieri, Dominic Fritz ar fi capabil de așa ceva, dar să vă fie clar, dle Fritz, eu nu i-am cerut nici unui consilier să facă cel mai mic gest dezonorant. Credeam că, după atâția ani de colaborare ați înțeles măcar atât: că nu aș fi deloc capabil de așa ceva…

Sunt un om de onoare, în jurul numelui meu nu a circulat nici un singur zvon negativ cu privire la integritatea mea și, ca atare, îl somez pe dl primar să șteargă acele rânduri ce nu sunt decât niște speculații jignitoare, dezonorante și pentru cel care le inventează.

Cât despre retragerea atribuțiilor mele, timișorenii știu foarte bine că, fără insistența mea îndărătnică, atâtea proiecte de suflet ale timișorenilor nici nu s-ar fi născut, nici nu ar fi continuat!”, a declarat Cosmin Tabără.

Reprezentanţii AUR şi cei ai Partidului Republican i-au luat la întrebări pe colegii lor de la Alianţa Dreapta Unită, iar la un moment dat viceprimarul Ruben Laţcău s-a îmbrâncit cu un reprezentant al taberei opuse. Imaginile au fost postate pe Facebook de Marian Cucşa, preşedintele Partidului Republican.

Comentarii

comentarii