Acasă Actualitate Dominic Fritz: ”Nicolae Robu s-a gândit să vă facă o bucurie înainte...

Dominic Fritz: ”Nicolae Robu s-a gândit să vă facă o bucurie înainte de alegerile din 27 septembrie și să mai cumpere încă 1000 de semafoare”

DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu s-a gândit să facă un cadou timișorenilor (probabil, de rămas bun) înainte de alegerile din 27 septembrie și va mai cumpăra încă 1000 de semafoare.

La ordinul lui Robu, SDM este la a treia rundă de achiziții de semafoare din acest an. Primele două achiziții, făcute prin încredințare directă, fără licitație, au avut loc în ianuarie – 36 de dispozitive pentru pietoni și patru flash-uri, cu 83.279 cu tot cu TVA, și în iunie – 21 de semafoare pentru vehicule și 48 pentru pietoni, cu 73.388 lei cu tot cu TVA.

Acum, licitația, desfășurată prin SEAP – Sistemul Electronic de Achiziții Publice, are o valoare de 1,12 milioane de lei cu tot cu TVA. SDM vrea să cumpere 950 de semafoare LED pentru modernizarea intersecțiilor vechi de pe raza municipiului Timișoara, înlocuirea celor avariate din cauza evenimentelor rutiere și pentru realizarea de intersecții noi, cerute de Primăria Timișoara. SDM vrea să cumpere 20 de semafoare pentru vehicule Ø300, 180 de semafoare pentru vehicule Ø200, 300 de semafoare pentru prim vehicule Ø100, 300 de semafoare pentru pietoni Ø200, 50 de bucăți de semafoare verde intermitent dreapta (VID) Ø200, alte 50 de bucăți de semafoare galben intermitent pietoni (GIP) Ø200 și încă 50 de bucăți de semafoare pentru tramvaie 4 spoturi. Ofertele se pot depune până în 19 octombrie.

”Noua achiziție ne duce la un număr de 4000 de semafoare, de vreo 4 ori mai mare decât în Cluj. Și nu, Timișoara nu e de 4 ori mai mare! Timișoara va fi, astfel, cel mai prost semaforizat oraș din România”, spune Dominic Fritz, candidatul USR PLUS la Primăria Timișoara.

Fritz a realizat și istoricul transformării Timișoarei în Semaforișoara:

”Povestea Semaforișoarei începe în 2015, când Primăria inițiază licitație publică pentru sistemul de semaforizare inteligentă. Inițial, contractul trebuia să fie în valoare de 20 milioane lei și să dureze 7 luni. În final, contractul a ajuns să fie în valoare de 38 milioane lei, din care 21,7 milioane din bugetul local, și să dureze 17 luni.

2016: Este inaugurat sistemul. Societatea Drumuri Municipale (SDM) primește, prin încredințare directă, un contract pe 15 ani pentru semnalizare rutieră în Timișoara.

Și de aici Timișoara intră în cursa semaforizării, pentru că SDM trebuie hrănit cu bani publici!

2017: SDM primește în administrare sistemul Infotrafic

2018: SDM mai încasează aproape 5 milioane lei pentru marcaje rutiere.

2019: SDM mai ia încă 10 milioane de lei pentru semnalizare rutieră.

2020, ianuarie și iunie: SDM mai cumpără 57 de semafoare, pe 150.000 lei.

2020, septembrie: SDM mai cumpără ÎNCĂ aproape 1000 de semafoare noi, la prețul de 1,12 milioane lei!

În contextul în care deja avem în Timișoara zeci de intersecții cu semafoare achiziționate la costuri exorbitante, semafoare ce nu au funcționat nicio zi, semafoare ce sunt dovada că aceste afaceri au interese de partid în spate, nu interesul public al orașului.

USR a mai demonstrat că Semaforișoara nu este decât o afacere de partid în administrația Robu.

Proiectul de Trafic Management și Siguranță a Traficului a costat Timișoara de 7 ori mai mult decât trebuia:

Noile semafoare au fost cumpărate de la firmele de partid:

Și uite așa mai acoperim niște cheltuieli de campanie, pe banii și pe nervii noștri.”

Comentarii

comentarii