Acasă Actualitate Dominic Fritz: „Pe scurt, este un dezastru la Piețe”. Din inventarul societății...

Dominic Fritz: „Pe scurt, este un dezastru la Piețe”. Din inventarul societății au dispărut echipamente de 200.000 de lei

464
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, își susține în continuare punctul de vedere: directorul societății Piețe SA, Ionuț Nasleu, trebuie să fie demis. În conferința de presă de marți, edilul-șef a amintit de incendiul din Piața 700 și de pierderile înregistrate de societate, dar a adus și un nou argument pentru demiterea actualului director: din inventarul societății ar fi dispărut echipamente de 200.000 de lei. Marțea viitoare ar urma să fie organizată și o adunare generală a acționarilor (AGA), în acest caz, a membrilor Consiliului Local, unic acționar al societății.

Întrebat dacă se ia în calcul dizolvarea actualului Consiliu de Administrație și formarea unuia nou, mandatat cu demiterea lui Nasleu, așa cum au lăsat de înțeles consilierii locali, Fritz a spus: „Într-adevăr, a fost o discuție ieri în Consiliul Local, au existat două propuneri: una, această AGA să se întâmple astăzi, alta, să se întâmple marți. Se pare că colegii din PNL au vrut câteva zile în plus să se pregătească, așa că a fost convocată AGA săptămâna viitoare și cred că este pe masă inclusiv situația (membrilor – n.r.) Consiliului de Administrație și mandatele lor”.

Primarul a ținut să menționeze că își păstrează punctul de vedere: „Noi credem și eu cred că domnul Nasleu nu are ce căuta la direcțiunea Piețe SA. Vorbim despre lucruri destul de serioase, dincolo de focul ce a fost săptămâna trecută, au dispărut echipamente de peste 200.000 de lei. A preluat această companie pe profit și, în nici doi ani, a dus-o în pragul colapsul. Asta nu a fost doar cu pandemia, ci a început cu mult timp înainte, din 2019. Pe scurt, este un dezastru la Piețe.

Sunt conștient că și primăria și prietenul personal al domnului Nasleu, domnul Robu, nu au făcut nimic în ultimii ani, nu au făcut investiții în piețe, nu a existat vreun fel de strategie despre piețele Timișoarei, despre ce ar trebuie să fie o piață într-un oraș modern ca Timișoara. Acum, nimeni nu-i surprins că aceste strategii nu pot să vină de la un personaj ca domnul Nasleu, care este un personaj foarte departe de valorile europene ale unui oraș ca Timișoara. Eu, ca și colegii mei USR PLUS din Consiliul Local, cred că domnul Nasleu nu are ce căuta acolo. Eu am mare încredere și mă aștept ca Consiliul de Administrație să-l demită în următoarele zile. Marțea viitoare vom analiza mai pe larg situația de la Piețe SA”.

Comentarii

comentarii