Acasă Actualitate Dominic Fritz: „Politizarea carantinării aici, la Timișoara, a dus la blocajul din...

Dominic Fritz: „Politizarea carantinării aici, la Timișoara, a dus la blocajul din CJSU și de aceea decizia a fost luată de către Guvernul României”

555
DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, comentează și el decizia Departamentului pentru Situații de Urgență de a prelungi cu trei zile carantina din Timișoara, la o zi după ce la nivel județean propunerea INSP nu primise destule voturi pentru a fi pusă în aplicare. Dacă Alin Nica, președintele CJT și președintele interimar PNL Timiș, și Marilen Pirtea, deputat liberal de Timiș, au condamnat acțiunea promovată de Raed Arafat, șeful DSU, și Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, Fritz o consideră cea rațională și condamnă, în schimb, atitudinile colegilor de alianță.

„Îmi pare rău de incertitudinea prin care timișorenii au trecut în acest weekend și am un respect uriaș pentru eforturile până la limită pe care mulți le fac pentru a răzbi în aceste vremuri. Carantinarea zonei metropolitane Timișoara este necesară pentru a preveni un colaps, altfel iminent, al sistemului sanitar. Alte variante de a opri creșterea rapidă a ratei de infectare din păcate nu există”, scrie Fritz, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Acesta reiterează ideea că propunerea de a prelungi carantina pentru doar o parte dintre UAT-urile în care aceasta a început acum două săptămâni, cele cu primari care nu sunt de la PNL, era ilogică, așa cum spunea și când și-a explicat gestul de a se abține de la votul de sâmbătă. În plus, primarul laudă și inițiativa ministrului Voiculescu de a schimba metodologia privind impunerea carantinei, dar, în același timp, amintește că Timișoara va avea încă 20 de fluxuri de vaccinare. În final, acesta mai promite și măsuri de ajutoarea a mediului de afaceri.

„Propunerea DSP de ieri de a continua carantinarea doar pentru o parte din zona metropolitană era ilogică și de neexplicat. Politizarea carantinării aici, la Timișoara, a dus la blocajul din CJSU și de aceea decizia a fost luată de către Guvernul României, prin ordinul secretarului de stat Raed Arafat. Salut hotărârea de a continua carantina în forma în care CJSU a argumentat-o și decis-o acum două săptămâni, pentru Timișoara și toate cele 4 comune periurbane.

Am atras atenția ieri că modul în care se iau deciziile privind carantinare este viciat și lipsit de asumare. Îl susțin pe ministrul Vlad Voiculescu în inițiativa lui de modificare a algoritmului de carantinare: măsurile luate trebuie să fie clare, logice și predictibile.

Acum este nevoie să ne concentrăm toate forțele pe o campanie puternică de vaccinare. De poimâine, în Timișoara vor funcționa toate centrele de vaccinare și cu dozele noi vom deschide 20 fluxuri în plus față de cele existente. Tot marți voi prezenta două proiecte pilot, împreună cu Ministerul Sănătății, care ne vor permite să accelerăm și mai mult viteza de vaccinare și testare.

În același timp, avem nevoie urgent de un program național de susținere pentru afacerile afectate de măsurile de carantinare. În curând vor fi și alte localități în aceeași situație și suntem datori să susținem economia cu măsuri care ajută rapid.  

Dezbinarea pe care o vedem în acestă pandemie este dureroasă, dar nu am nici un dubiu că, după ce se va termina, și se va termina, ne vom regăsi unii pe ceilalți în proiecte care ne duc înainte”, mai scrie Fritz.

Comentarii

comentarii