Acasă Actualitate Dominic Fritz solicită Primăriei Timișoara să cumpere, de 250.000 de euro, tablete...

Dominic Fritz solicită Primăriei Timișoara să cumpere, de 250.000 de euro, tablete pentru elevii defavorizați

818
DISTRIBUIȚI

Candidatul Alianței USR PLUS la Primăria Timișoara, Dominic Samuel Fritz, solicită Primăriei Timișoara să implementeze de urgență un program prin care copiii defavorizați să se poată conecta la internet. Propunerea acestuia este ca municipalitatea să cumpere tablete sau laptopuri din cei 250.000 de euro inițial destinați festivalului Timfloralis, anulat între timp din cauza pandemiei de coronavirus.

Useristul face apel la datele Inspectoratului Școlar Județean Timiș, care arată că aproape 2.500 elevi din zona urbană a județului Timiș, mulți inclusiv din Timișoara, nu au cu ce se conecta la internet. În aceste condiții, Fritz atenționează că distanțarea pe care o impune epidemia de coronavirus poate avea un impact puternic asupra profilului social al acestei generații, în condițiile în care cu unii dintre elevi nu se poate lua legătura, iar profesorii lor nu știu nimic despre ei, de aproape două luni.

„Acești copii sunt de câteva săptămâni rupți de colegii lor, de profesorii lor. Nu știm nimic de ei. Ei nu pierd doar niște ore, ci și conexiunea cu societatea. Iar noi riscăm să creștem o generație lăsată în voia soartei. Riscăm, în anul 2020, să pierdem elementul definitoriu al civilizației moderne: educația obligatorie pentru toți copiii, indiferent de familia în care s-au născut”, atenționează Dominic Fritz, întrebând și „Cât valorează viitorul?”.

„Pentru Timișoara, propun un program de urgență pentru educație digitală. Într-un prim pas, trebuie să dotăm școlile cu tablete, ca să le împrumute elevilor care momentan nu au acces. Nu e ideea mea. La Cluj, s-au alocat 269.000 Euro pentru tablete. La Reșița peste 100.000 Euro. La Oradea 80.000 Euro. În Timișoara, week-end-ul trecut trebuia să se întâmple festivalul Timfloralis. Primăria a alocat peste 250.000 Euro pentru asta. Dacă la un moment dat a existat o majoritate în Consiliul Local pentru 3 zile de flori frumoase, nu putem să găsim o majoritate acum pentru o investiție adevărată, urgentă, necesară pentru elevii orașului? Cât valorează viitorul? 250.000 Euro cu siguranță, zic!”, mai scrie Dominic Fritz.

Acesta remarcă și mobilizarea societății civile, pe care o consideră exemplară, în acest demers: „Între timp, se mobilizează și societatea civilă. Dacă aveți o tabletă sau un laptop de care nu mai aveți nevoie, puteți face o donație prin Fundația Comunitară Timișoara”, mai consemnează Dominic Fritz într-o postare pe pagina lui de Facebook.

Comentarii

comentarii