Acasă Actualitate Dominic Fritz: „Spectacolul trist pus în scenă de primarul Robu în jurul...

Dominic Fritz: „Spectacolul trist pus în scenă de primarul Robu în jurul proiectului Asociației Timișoara Capitală Culturală este o pată de rușine nu doar pentru Timișoara, ci pentru toată România!”

946
DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz și-a exprimat punctul de vedere privitor la ultimele evenimente legate de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Culturală Europeană. Acesta consideră că strategia impusă de primarul Nicolae Robu este greșită și, drept urmare, le cere ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, și premierului Ludovic Orban să numească, de urgență, un secretar de stat responsabil cu proiectul.

„Spectacolul trist pus în scenă de primarul Robu în jurul proiectului Asociației Timișoara Capitală Culturală este o pată de rușine nu doar pentru Timișoara, ci pentru toată România!”, notează Fritz, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Certurile „ca la ușa cortului” și încercările nereușite ale lui Robu de a coagula comunitatea, pentru care a și „aruncat milioane de euro pe apa sâmbetei, consideră Fritz, sunt acum urmate de încercarea primarului de a „măcelări structura asociației”. „Și-au dat demisia azi mai mulți membri al boardului. Se pare că ideea primarului este să creeze o a treia entitate culturală în oraș, pe lângă Asociația TCCE2021 și Casa de Cultură, care să gestioneze proiectele culturale. Cu asta nu rezolvă nimic, doar creează o sursă suplimentară de haos, disfuncționalitate și opacitate”, scrie useristul.

Cum acest proiect este al timișorenilor și al tuturor românilor, Fritz se adresează și guvernului: „Îi cer Ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, și Prim-Ministrului României, Ludovic Orban, să numească secretarul de stat responsabil de proiect și să clarifice poziția lor față de circul rușinos din Timișoara care afectează grav cel mai important proiect strategic național din domeniul cultural”.

În loc de „soluții forțate, pompieristice și dictatoriale”, acesta propune o analiză independentă a problemelor structurale și elaborarea unui plan de acțiune, împreună cu toți actorii implicați.

Comentarii

comentarii