Acasă Actualitate Donație de echipamente de protecție pentru spitalul din Reșița, cu sprijin din...

Donație de echipamente de protecție pentru spitalul din Reșița, cu sprijin din Timișoara

742
DISTRIBUIȚI

În pandemia Covid19, Parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cartierul Govândari  Reșița este aproape de medicii are luptă pentru vindecarea bolnavilor, în această perioadă cumplită, prin achiziționarea unor bunuri necesare spitalului din capitala Caraș Severinului.

Printre cei implicați în acest proiect se numără și copiii părintelui paroh, plecați de ceva vreme din sânul familiei și al bisericii în care au crescut, dar aproape cu sufletul, semn că inimile credincioșilor vor rămâne, în pofida trecerii timpului, cărămizi vii în Biserica lui Hristos, alături de comunitate nu doar prin rugăciune, ci și prin fapte bune.

Astfel, aflând de firma ,,IncubART Makerspace” din Timișoara, formată din tineri minunați care și-au reinventat afacerea astfel încât să poată produce echipamente atât de necesare spitalelor, familia părintelui Berbentia a luat legătura cu aceștia, în vederea obținerii unor viziere pentru medici, lucru care s-a și întâmplat.

Pe lângă faptul că au donat vizierele și în ciuda faptului că realizarea lor implică, pentru cei ce le produc, pericole de ordin sanitar, reprezentanții firmei le-au și transportat la spitalul din Reșița, asigurându-se că vizierele ajung în siguranță, necontaminate.

Donația a putut fi realizată și datorită Asociației „Zâmbește” din Timișoara, aceasta fiind cea care a acordat fonduri firmei ,,IncubART Makerspace”.

Membrii Parohiei „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” Govândari din Reșița Caraș Severin continuă să caute surse și furnizori pentru alte materiale necesare spitalelor, ca recunoștință față de cei cărora le datorăm multe, celor din prima linie, eroilor noștri, dar și ca ajutor pentru cei aflați în suferință, împletind ajutorul duhovnicesc, Liturghia, cu ajutorul material, fapta bună.

Comentarii

comentarii