Acasă Actualitate Donație de jumătate de milion de lei pentru victimele violenței domestice. CJ...

Donație de jumătate de milion de lei pentru victimele violenței domestice. CJ Timiș a primit o casă pentru DGASPC

875
DISTRIBUIȚI

Donație pentru Consiliul Județean. Doi timișeni au oferit un imobil, împreună cu terenul aferent, în valoare de 566.000 lei, echivalentul a 116.000 euro. Dorința acestora, transcrisă într-un contract, este ca imobilul să fie atribuit spre administrare Direcției Generale de Asistență Socială și protecția Copilului Timiș și să fie folosit în permanență pentru desfășurarea de activități de protecție, găzduire a mamelor cu copii minori, îngrijirea și consilierea acestor victime ale violențelor în familie, cât și pentru servicii sociale constând în creștere-îngrijire-educare copii, fără posibilitatea schimbării destinației imobilului.

În cauză, este vorba de un teren intravilan de 2.878 mp, cât și de o casă cu o suprafață construită desfășurată de 144 mp. Pentru protecția persoanelor care vor fi găzduite aici, reprezentanții CJ Timiș preferă să nu fie precizată și localitatea în care se găsește imobilul.

„Apreciem enorm gestul celor doi timișeni, care au ales să aducă o contribuție considerabilă comunității. Imobilul va fi folosit întocmai cu cerințele acestora, servind unor importante nevoi, de protejare a mamelor victime ale violenței în familie, cât și de îngrijire și educare a copiilor. Este o misiune grea, de care se ocupă colegii noștri de la DGASPC, munca acestora, cât și viața victimelor primind astfel un sprijin important”, a spus Alexandru Proteasa, vicepreședinte al CJ Timiș, acesta implicându-se activ în facilitarea donației.

Donatorii au dorit să rămână anonimi.

Comentarii

comentarii