Acasă Eveniment Dosar penal după ce 11 persoane au participat la o înmormântate, la...

Dosar penal după ce 11 persoane au participat la o înmormântate, la Pojejena. Unul dintre participanți, confirmat cu coroanvirus, a împărțit pachete altor oameni

DISTRIBUIȚI

În localitatea Pojejena, județul Caraș-Severin, a avut loc o înmormântare la care au participat 11 persoane, în loc de opt persoane cum este prevăzut în ordonanța militară. Două dintre ele au fost confirmate ulterior cu noul coronavirus. Cea din urmă a împărțit și pachete altor persoane.

”Vă informăm faptul că la data de 13.04.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, a fost înregistrat dosarul nr. 150/P/2020, având ca obiect infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor prevăzută de art. 352 Cod penal.

În actul de sesizare, s-a reţinut faptul că în data de 08.04.2020 , pe raza localităţii Pojejena, judeţul Caraş-Severin a avut loc o înmormântare la care au participat 11 persoane, dintre care ulterior două au fost confirmate ca fiind purtătoare ale noului coronavirus COVID-19. Ulterior, una dintre persoanele care au participat la înmormântare a împărţit pachete cu alimente către alte persoane.

Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au ca drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale.

Cu deosebită consideraţie, PRIM PROCUROR DOBRE MIHAI ALEXANDRU”, se arată în comunicat.

Comentarii

comentarii