Acasă Eveniment Dosar penal pentru secretarul de stat Valeriu Lupu, după ce a produs...

Dosar penal pentru secretarul de stat Valeriu Lupu, după ce a produs un accident în Timișoara și a refuzat prelevarea de mostre biologice

1571
DISTRIBUIȚI

UPDATE:

Premierul Ludovic Orban a decis să îl demită pe secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Valeriu Lupu, care a provocat un accident rutier la Timişoara şi a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi prelevarea de probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Valeriu Lupu, secretat de stat din partea PMP, la Transporturi, a fost depistat băut la volan. Vineri, în jurul orei 15, a lovit o masină parcată pe strada Behela din Timișoara. Proprietara mașinii lovite a fost martoră la accident și a sunat imediat la poliție.

Lupu a refuzat să sufle în fiolă, dar şi să i se recolteze probe de sânge. Secretatul de stat nu a vrut nici să meargă la Spitalul Municipal din Timișoara, pentru recoltarea probelor de sânge. Lupu a fost transportat de polițiști la sediul IPJ Timiș și i-au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz de prelevare de mostre biologice.

”Un bărbat de 56 de ani a lovit o maşină aflată în parcare pe strada Behelei, producând pagube materiale. La sosirea echipajelor de poliţie, bărbatul în cauză a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, totodată refuzând să i se recolteze şi probe de sânge. Astfel, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz de prelevare de mostre biologice”, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Aurora Voicilă.

De numele lui Lupu este legată una dintre cele mai mari tragedii aeriene.

Până în 1995, Lupu a fost director al companiei Banat Air.

Din cauza sa, la 13 decembrie 1995, 41 de pasageri şi 7 membri ai echipajului unei curse Banat Air şi-au pierdut viaţa după ce avionul companiei pe care o conducea s-a prăbuşit imediat după decolarea de pe Aeroportul din Verona.

Lupu a fost dat în judecată de toate rudele celor morţi în accident, după ce autorităţile italiene au concluzionat că de vină a fost chiar Valeriu Lupu, cel care nu a aprobat plata pentru degivrarea avionului înainte de decolare.

Comentarii

comentarii