Acasă Actualitate Dosare penale pentru punerea pe piața a unor produse, purtând o marcă...

Dosare penale pentru punerea pe piața a unor produse, purtând o marcă identică sau similară

DISTRIBUIȚI

La data de 29 noiembrie,  politiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună  cu cei ai Poliției Municipiului Timișoara, precum și specialiști din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș  și Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au organizat și desfășurat o acțiune ce a avut ca scop prevenirea și combaterea faptelor ilicite de comerț.

Astfel, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au întocmit  3 dosare penale privind săvârșirea infracțiunilor de _punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare_, prevăzută în Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 93 de produse, articole de îmbrăcăminte ce poartă însemne identice sau similare cu mărci înregistrate, oferite spre vânzare, susceptibile a fi contrafăcute.

Totodată, comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, respectiv  8 amenzi în valoare totală de 25.500 lei și 2 avertismente.

Activitățile de această natură vor continua în vederea asigurării legalității  și a respectării legislației fiscale aplicabile operațiunilor comerciale efectuate de către operatorii economici – este mesajul IPJ Timiș.

Comentarii

comentarii