Acasă Actualitate Dosarele diplomelor false, controlate la Timişoara

Dosarele diplomelor false, controlate la Timişoara

DISTRIBUIȚI

Imensul scandal în care se presupune că au fost falsificate 15.000 de diplome, foi matricole şi cărţi de identitate, a lovit, cu ceva timp în urmă, şi Universitatea de Vest din Timişoara.
De aici au plecat către “studenţii fantomă” de la Universitatea “Alexandru Ghica” din Alexandria exact 200 de dipome de licienţă. Ieri, oficial, Inspectoratul Judeţean de Poliţie a cerut conducerii Facultăţii de Economie şi Administrare a Afacerilor a Universităţii de Vest Timişoara să pregătească pentru control dosarele de licenţă ale unor absolvenţi ai Universităţii  din Alexandria.
Toţi cei 200 de studenţi din Alexandria care au obţinut licenţa la Timişoara au făcut-o la specialitatea Contabilitate şi informatică de gestiune din cadrul Facultăţii de Economie.
“Nu cred că există acte false în dosarele de la Timişoara. Diplomele de bacalaureat păreau autentice. Am fost în mai multe comisii în care studenţii din Alexandria au susţinut examenul de licenţă la Timişoara. Cei mai mulţi dintre ei păreau oameni serioşi”, susţine Petru Ştefea, prorectorul Universităţii de Vest.
Protocolul între Universitatea de Vest din Timişoara şi cea din Alexandria a fost semnat în 2004 şi reînnoit în fiecare an. Studenţii din ultima tranşă de la Alexandru Ghica, 14 la număr, au fost licenţiaţi la Timişoara în ianuarie 2009. (O.M.)

Comentarii

comentarii