Acasă Administraţie Dotări la noua sală de sport de la Școala Generală 25. Primăria...

Dotări la noua sală de sport de la Școala Generală 25. Primăria finalizează un proiect al administrației Robu

DISTRIBUIȚI

În 2020, sub administrația Robu, Primăria Timişoara obţinea o finanţare europeană, în valoare de nouă milioane de lei, pentru sala de sport de la Şcoala Generală 25. Proiectul a fost depus spre finanţare pe Programul Operaţional Regional, iniţial fiind pe lista de rezervă. În urma realocării fondurilor, proiectul a fost acceptat spre finanţare.

Acum, Primăria Timișoara anunță că Școala Generală 25 din zona Girocului va fi dotată cu echipament sportiv pentru finalizarea noii săli și a noului teren de sport. Primăria a semnat contractul pentru primul lot de dotări, iar acestea urmează să fie livrate în cursul următoarei luni.

Municipalitatea a început procedura de achiziție și pentru următorul lot de dotări.

„La Școala 25 am construit o sală de sport nouă și un teren de sport modern. În scurt timp, ajungem la faza de recepție a lucrărilor și mă bucur că, în sfârșit, cei 800 de copii care învață aici vor avea unde să facă ore de sport de calitate. Acum, am încheiat contractul pentru primele dotări sportive.  Infrastructura de sport pentru copii e o mare durere a Timișoarei. De aceea, construim opt săli de sport la școlile din cartierele timișorene. Pe două le-am finalizat deja: pe cea de la grădinița din Tipografilor și pe cea de la Centrul educațional din Kuncz. Educație fără sport nu se poate”, a spus primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Primul lot prevede livrarea de echipamente sportive: o tabelă de marcaj interioară și una exterioară, aparate de fitness, spaliere de lemn, saltele, capre sărituri, cal cu mânere. Pentru sporturi particulare, Primăria achiziționează: mingi de fotbal, baschet, handbal, medicinale, orți handbal, coșuri de baschet, echipament pentru badminton, echipament pentru tenis de masă.

Al doilea lot include 180 de scaune pentru tribune, precum și alte tipuri de mobilier standard pentru o sală de sport, anume banchete, cuiere, dulapuri, rafturi de depozitare.

Valoarea contractului pentru lotul 1 este de 84.000 lei (TVA inclus) și valoarea estimată pentru lotul 2 este de 63.000 lei (TVA inclus). Proiectul de investiție pentru construirea sălii și terenului de sport are o valoare totală de 10.512.295,49 lei (TVA inclus). Contractul de execuție pentru construcția noii săli este încheiat cu Asocierea Extra Prompt SRL și Constructim SA

Comentarii

comentarii