Acasă Cultura Două evenimentene în cinstea martirului Ignaţiu Bogdánffy, la Domul Catolic Timişoara

Două evenimentene în cinstea martirului Ignaţiu Bogdánffy, la Domul Catolic Timişoara

DISTRIBUIȚI

În cursul anului trecut, am fost martorii unor evenimente deosebite, atunci când episcopul catolic şi martirul Constantin Ignaţiu Bogdánffy a fost ridicat la cinstea altarelor, fiind declarat Fericit. În 2011, Episcopia Romano-Catolică Timişoara aniversează un secol de la naşterea sa. În acelaşi timp, la data de 15 mai a acestui an, se împlinesc nouăzeci de ani de când, pe atunci băiatul de 10 ani Constantin-Ignaţiu, primea sacramentul Sfântului Mir, în Duminica Rusaliilor, în Catedrala Romano-Catolică din Timişoara, din mâna episcopului Iulius Glattfelder.

„Dorim să comemorăm ambele evenimente, în conformitate cu însemnătatea lor, în mod demn şi festiv, fixându-le astfel în memoria posterităţii”, a comunicat episcopia. Din acest motiv, Episcopia Romano-Catolică Timişoara va aşeza pe Domul Catolic din Piaţa Unirii Timişoara o placă comemorativă, în amintirea faptului că, în acest loc, Un Fericit al diecezei Romano-Catolice de Timişoara, un martir al epocii totalitare comuniste şi un contemporan, a primit sacramentul Sfântului Mir.

Evenimentele vor avea loc duminică, 15 mai, la ora 10.00, în cadrul unei Sfinte Liturghii pontificale şi în cursul după-amiezii, la orele 17.00, la Dom. „Tot în amintirea acestuia, vom îmbogăţi glasul clopotelor Domului, catedrala noastră, cu încă un clopot, pe care îl vom sfinţi în onoarea fericitului episcop şi martir Constantin Ignaţiu”, a informat episcopia. Cu ocazia acestor celebrări festive, a fost invitat urmaşul fericitului episcop Constantin, actualul episcop de Oradea, László Böcskei, pentru a sfinţi noua placă dezvelită în Dom şi noul clopot.

Comentarii

comentarii