Acasă Cultura Două expoziții deschise, joi, la Muzeul Satului Bănățean: ”Costume tradiționale din Covăsânț”...

Două expoziții deschise, joi, la Muzeul Satului Bănățean: ”Costume tradiționale din Covăsânț” și ”Țesături de interior din Banat”

560
DISTRIBUIȚI

”Costume tradiționale din Covăsânț” și ”Țesături de interior din Banat” – acestea sunt două expoziții deschise, joi, la Muzeul Satului Bănățean de la Pădurea verde Timișoara. Una este realizată de  Marius Matei – ”Costume tradiționale din Covăsânț”, din colecția particulară a lui Alexandru Chiș, ”Din cădroful podgoriei Aradului”.

Expoziția face parte de proiectul ”Colecții și colecționari”, inițiată și organizată cu regularitate de colegul amintit, și el însuși colecționar cu reputație.

Aurora Manda a făcut o expoziție cu țesături de interior din colecția patrimoniului muzeal, denumită ”Artă și măiestrie”. Ambele prezentări s-au bucurat de prezența numeroșilor elevi și studenți, dornici să înțeleagă povestea lucrului manual inedit, povestea obiectelor ornamentale și a celor vestimentare, toate aceste aspecte de creație fiind compuse, în limbaj contemporan, din: drepturi de autor, marcă protejată/identitară și bursă a valorilor.

Comentarii

comentarii