Acasă Actualitate Două localităţi din vestul țării contestă în instanţă intrarea în carantină decisă...

Două localităţi din vestul țării contestă în instanţă intrarea în carantină decisă prin ordinul șefului DSU, Raed Arafat

2239
DISTRIBUIȚI

Încă două localităţi contestă în instanţă intrarea în carantină. Este vorba de localitățile Seleuș și Moroda, din județul Arad.

Primarul comunei arădene Seleuș, Cristian Branc, a anunțat, joi, că Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, nr.4659263 din 01.02.2020 prin care s-au carantinat localitățile Seleuș și Moroda a fost atacat la Curtea de Apel București.

Primarul comunei Seleuș, care a fost și el bolnav de COVID-19, a declarat că la început a susținut măsura, dar acum consideră că nu mai e potrivită pentru 14 zile, pentru că și-a produs deja efectul, iar numărul îmbolnăvirilor a scăzut, potrivit EuropaFM.

Până joi, 6 august, în județul Arad, numărul cazurilor confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 1.191, iar 19 cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi,în județul Arad au fost reconfirmate pozitiv 17 cazuri.

Primarul Cristian Branc se află în prezent în izolare la domiciliu.

Localităţile Seleuș și Moroda au fost introduse în carantină pe data de 1 august, din cauza focarului de COVID-19 declarat în comună.

Comentarii

comentarii