Acasă Eveniment Două mame au încercat să își scoată ilegal copiii din țară, pe...

Două mame au încercat să își scoată ilegal copiii din țară, pe la P.T.F. Nădlac II

447
DISTRIBUIȚI

Pe 18 februarie, două femei au fost depistate de poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, încercând să-şi scoată ilegal din ţară copiii, o fată de 15 ani și un băiat de 17 ani.

Primul caz a fost depistat în jurul orei 16.30, când, la P.T.F Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un bărbat, la volanul unei autoutilitare marca Mercedes-Sprinter, înmatriculată în România, alături de care călătoreau mai multe persoane.

La controlul amănunţit, a fost descoperită, în compartimentul de marfă, printre bagaje, o tânără. În urma verificărilor s-a stabilit că persoana este o tânără de 15 de ani, cetățean român, iar mama acesteia călătorea ca pasager în autoutilitară.

La cercetări, mama minorei a declarat că a recurs la această metodă pentru că nu deţinea procură notarială din partea tatălui pentru a călători cu minora în afara ţării.  

O jumătate de oră mai târziu, în acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară o altă femeie, cetăţean român, în vârstă de 37 de ani, care călătorea ca pasager într-un autocar înmatriculat în România. Aceasta era însoţită de fiul ei, în vârstă de 17 ani, ambii cu domiciliul pe raza judeţului Argeş.

La controlul de frontieră, femeia a prezentat pentru minor o procură notarială care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale uneia autentice, aceasta fiind falsă. Femeia a declarat că a primit procura notarială de la tatăl minorului, neştiind că este falsă.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră „au luat măsura întreruperii călătoriei”. În prima situație, se va cerceta „aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi complicitate la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat”, în timp ce în cea de-a doua, „săvârşirea infracţiunilor uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, precum şi participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

Comentarii

comentarii