Acasă Eveniment Douăzeci şi unu migranți asiatici depistaţi de poliţiştii de frontieră timişeni

Douăzeci şi unu migranți asiatici depistaţi de poliţiştii de frontieră timişeni

529
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au depistat, în urma unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, douăzeci şi unu cetăţeni din Bangladesh şi Afganistan care au încercat să intre ilegal în România, fiind ajutați de doi cetățeni români.

În data de 19.07.2021, în jurul orei 09.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Mortaviţa, judeţul Timiş, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în localitatea Denta a fost oprit un microbuz condus de un cetăţean român, B.E., în vârstă de 19 ani. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, în interior, au fost depistate douăzeci şi una persoane, cetăţeni străini, fără documente de identitate asupra lor.

Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză, cincisprezece adulţi şi şase minori, au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontieră Moraviţa, pentru cercetări

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că pasagerii sunt cetățeni din Bangladesh şi Afganistan, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 36 de ani. De asemenea, în cadrul verificărilor persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România pe jos, fiind preluați de către cetăţeanul roman din apropierea graniței cu statul vecin. Aceştia au recurs la această metodă întrucât intenționau să ajungă în vestul Europei, însă nu dețineau viză Schengen.

Totodată, în urma extinderii verificărilor poliţiştii de frontieră au mai depistat un alt cetăţean român, în vârstă de 20 ani, care conducea un autoturism marca Mercedes şi avea rolul de antemergător al microbuzului. În cadrul cercetărilor s-a mai constatat faptul că autoturismul antemergător avea aplicate plăcuţe de înmatriculare care aparţineau unui alt mijloc de transport.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii străini, respectiv  de trafic de migranți pentru conducătorul microbuzului, iar şoferul autoturismului este cercetat pentru complicitate la trafic de migranţi şi punere în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

 În continuare cercetările sunt desfăşurate sub coordonare unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.

Comentarii

comentarii