Acasă Sănătate Dr. Elisabeta Spătaru explică de ce peste 400 medici de familie din...

Dr. Elisabeta Spătaru explică de ce peste 400 medici de familie din Timiș au nevoie de sterilizatoare cu UV?

4797
DISTRIBUIȚI

Dr. Elisabeta Spătaru, vicepreședinta Patronatului Medicilor de Familie Timiș, explică de ce doctorii au nevoie de sterilizatoare cu ultraviolete (UV), în această pandemie de COVID19, mai ales după data de 15 mai, când ordonanțele militare nu vor mai fi valabile, iar starea de urgență va fi ridicată.

Mai mult, pentru medicii de familie din Timiș, procurarea de echipamente de protecție a rămas o problema deschisă din punct de vedere financiar și o soluție salvatoare rămâne sterilizarea acestora!

”Dacă la acest moment pacienții preferă să ne apeleze telefonic sau prin alte mijloace de comunicare pentru diverse consultații, ceea ce ne permite să selecționăm cazurile care se pot prezența la cabinet, odată cu relaxarea măsurilor de izolare la domiciliu, după data de 15 mai, credem că numărul celor care se vor prezența la cabinet va fi mult mai mare.

În această situație se impun și alte măsuri de protecție decât cele de dezinfecție curentă, echipamente de protecție individuală și aici ne referim la lămpile cu UV cu efect bactericid pentru aerul din cabinet și sala de așteptare și sterilizatoare cu UV pentru echipamentele de protecție, care schimbate zilnic vor epuiza stocurile pe care am reușit cu mare dificultate să ni le asigurăm.

Procurarea de echipamente a rămas o problema deschisă din punct de vedere financiar pentru noi și o soluție rămâne sterilizarea acestora!”.

Amintim că Asociația Timisiensis Timişoara și platforma de facebook Medici+Salvatori desfăşoară o amplă campanie în sprijinul medicilor de familie din Timiș.  ”Cei 416 medici de familie din Timiş au nevoie de 416 sterilizatoare cu ultraviolete. Poţi să ajuţi şi tu! Nici un ajutor nu este prea mic sau de neglijat. Ajută-ţi familia! Ajută medicii de familie! Criza trece caracterele rămân!”, este mesajul dr. Adrian Bădescu, coordonatorul campaniei Medici și Salvatori.

Donații: Asociația Timisiensis : Cont RO52 BRDE 360S V320 8921 3600 deschis la BRD SUC Timișoara.

Comentarii

comentarii