Acasă Administraţie Dr. Olimpia Oprea: “Este rușinos ca mesajul care întâmpină pacientele maternității din...

Dr. Olimpia Oprea: “Este rușinos ca mesajul care întâmpină pacientele maternității din Timișoara să fie: Atenție, cade tencuiala!”

DISTRIBUIȚI

Maternitatea Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara este o maternitate de nivel 3, de interes regional, căreia îi sunt arondate județele Caraş-Severin, Hunedoara, iar din judeţul Timiş: Spitalul Municipal Lugoj, Spitalul Orăşenesc Deta şi Spitalul Orăşenesc Făget.

“Este de-a dreptul rușinos ca mesajul care întâmpină pacientele care se adresează maternității din municipiul Timișoara să fie: Atenție, cade tencuiala!!! Proiectul noii maternitati este un proiect matur, un proiect care respecta toate standardele europene, cu cele mai mari șanse de finanțare și de finalizare prin PNRR! Doamne ajută!”, atrage atenția dr. Olimpia Oprea, fosta directoare a Spitalului Municipal Timișoara, medic specialist ginecolog, care lucrează la maternitatea Odobescu de aproape 30 de ani.

Consiliul Local Timișoara a aprobat prelungirea contractului de închiriere pentru clădirea improprie în care funcționează Maternitatea Odobescu.

“Le-am spus consilierilor locali că îmi doresc să fie ultima oară când suntem nevoiți să prelungim acest contract.

Dacă toate forțele politice ale Timișoarei s-ar uni, am putea obține 150 de milioane de euro din PNRR pentru construcția noii maternități.

În 12 octombrie, guvernul a dat o hotărâre prin care stabilește cum vor fi selectate 25 de obiective medicale dintr-o listă scurtă de 49 pentru a fi finanțate din fonduri europene PNRR. Proiectul noii maternități a Timișoarei este pe această listă scurtă, iar după criteriile stabilite ar trebui să aibă șanse bune. Dintre toate proiectele de pe listă, este probabil cel mai avansat: așteptăm doar finanțarea pentru a putea începe lucrările.

Proiectul a fost început în timpul administrației PNL, ministrul Sănătății este de la PSD, iar autorizația de construire a fost semnată de mine. Maternitatea nu este un proiect politic. E un proiect pentru Timișoara, pentru timișoreni, dar și pentru mulți alți oameni din întreaga regiune. Este momentul ca toate partidele să fie unite pentru proiectele vitale ale orașului”, este mesajul primarului Dominic Fritz.

 

Comentarii

comentarii