Acasă Actualitate Drăgilă și foștii membri ai consiliului de administrație Horticultura SA, victorie în...

Drăgilă și foștii membri ai consiliului de administrație Horticultura SA, victorie în procesul cu administrația Fritz

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 9 noiembrie, administrația Fritz a primit o nouă veste proastă din partea instanțelor de judecată. După o decizie în primă instanță la Tribunalul Timiș favorabilă, cu care conducerea primăriei nu ezitase a se lăuda în aprilie, Curtea de Apel Timișoara întoarce acum decizia din dosarul privind demiterea consiliului de administrație al Horticultura SA.

Astfel, au câștig de cauză Andrei Drăgilă, fostul director, și patru dintre alți membri ai consiliului de administrație demiși în noiembrie 2021: Ionuț Sorinel Gaiță, Diana Maria Sandu, Ramona Isabela Olteanu și Adina Cosmina Popovici. Potrivit sentinței, cauza va fi trimisă spre rejudecare Tribunalului Timiș, însă doar pentru stabilirea despăgubirilor pe care trebuie să le primească petenții. Aceasta, însă, nu este definitivă, Horticultura SA având termen de 30 de zile pentru a o ataca.

„Admite apelul declarat de reclamanţii Drăgilă Andrei, Gaiţă Ionuţ Sorinel, Sandu Diana Maria, Olteanu Ramona Isabela şi Popovici Adina Cosmina, în contradictoriu cu pârâta S.C. Horticultura S.A., împotriva sentinţei civile nr. 179/04.04.2022 pronunţată de Tribunalul Timiş în dosarul nr. 2531/30/2021, având ca obiect acţiune în constatare şi pretenţii. Anulează sentinţa apelată şi trimite cauza spre rejudecare Tribunalului Timiş. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Timişoara. Pronunţată azi, 9 noiembrie 2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”.

Vă amintim că în urmă cu aproximativ un an, consilierii locali USR, ajutați și de Raul Ambruș, au reușit să schimbe patru dintre membrii consiliului de administrație ai Horticultura SA. La două luni distanță, în ianuarie 2022, noul consiliul de administrație îl demitea pe directorul Andrei Drăgilă. Membrii CA considerau că acesta nu și-a îndeplinit îndeajuns de bine atribuțiile de creștere a veniturilor și de îngrijire a patrimoniului societății. În replică, fostul director reclama comiterea unei ilegalități prin decizia de demitere.

Comentarii

comentarii