Acasă Actualitate Drapel imens presărat cu petale de flori, de Ziua Independenței Ucrainei, la...

Drapel imens presărat cu petale de flori, de Ziua Independenței Ucrainei, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Ziua Independenței Ucrainei a constituit, miercuri 24 august, pentru beneficiarii serviciilor sociale oferite de municipalitate prin Centrul de zi pentru persoanele aflate în dificultate din cadrul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, DASMT, un prilej de a-și exprima solidaritatea pentru ucrainenii care-și sărbătoresc ziua națională departe de casă.

Seniorii cu boli degenerative și tinerii cu dizabilități de intelect , beneficiari ai Centrului de zi integrare/reintegrare socială pentru persoane aflate în dificultate  au realizat un steag imens în culorile drapelului național al țării vecine, pe care au presărat petale de flori.

Momentul a fost cu atât mai emoționat cu cât, vorbind despre tragedia poporului ucrainean, beneficiarii au simțit lipsa colegei Cornelia Ștef, care i-a părăsit de curând, plecând spre o lume mai bună.

Ucraineancă fiind, doamna Cornelia a împărtășit cu colegii tragedia rudelor rămase în țară, problemele întâmpinate pentru a putea legătura cu aceștia. Pe buzele tuturor s-a născut o întrebare: și scrisoarea? Făceau referire la o ultimă scrisoare pe care doamna Cornelia a pregătit-o cu grijă pentru rudele ei din Ucraina, așternând pe o coală albă de hârtie și dorul, și grija și durerea.

”u se știe dacă a ajuns scrisoarea la destinatar, dar sentimentele colegei Cornelia pentru poporul ucrainean le știau toți. Astfel, cu aceste gânduri și amintiri în suflet, toți cei prezenți au apăsat suficient de bine pensula, pentru ca galbenul să fie galben, iar albastrul să fie albastru… Dumnezeu să o odihnească pe doamna Cornelia Ștef!

Vă reamintim că Centrul de zi integrare/reintegrare sociala pentru persoane aflate în dificultate din cadrul DASMT își are sediul pe strada Ioan Plavoşin, nr. 21 din zona Mehala.

”Beneficiarii serviciilor oferite aici sunt persoane aflate în dificultate suferind de boli cronice sau persoane cu dizabilități, persoane care suferă de boala Alzheimer, Parkinson, care se recuperează în urma unui accident vascular cerebral sau unei hemipareze. Acest lucru se face prin desfășurarea unui ansamblu de activități vizând integrarea/reintegrarea socială, recuperarea/reabilitarea funcțională, supravegherea și menținerea sănătății și alte servicii de suport (servirea mesei și servicii de îngrijire personală), asigurarea transportului la cerere pentru categoriile de beneficiari cărora centrul li se adresează”, a explicat Corina Eva.

Comentarii

comentarii