Acasă Eveniment Drept la replică

Drept la replică

DISTRIBUIȚI

În conformitate cu codul de etică al jurnalistului, cerem publicarea unui drept la replică faţă de cele publicate vineri, 4 septembrie, pe site-ul www.agenda.ro si in saptamanalul Agenda – pagina turistica.

Domnul Zoltan Kovacs, Fundaţia Zoltan Kovacs, precum şi familia de prieteni cu care au călătorit sunt clienţii companiei Ultramarin din anul 2003. Bănuim că au fost mulţumiţi în aceşti 6 ani de serviciile Ultramarin, altfel nu ar mai apelat la serviciile noastre.
În data de 12 aug 2009 agentul Cristian Rusu le-a prezentat varianta de sejur la Hotel Rixos 5* Belek, însă au solicitat şi o alta variantă alternativă – Ela Quality Resort Belek. În cele din urmă, clienţii au achiziţionat un pachet de servicii turistice pentru Turcia, în Belek, Hotel Ella Quality 5*, tipul cazării fiind Lake House Family. Au primit acest tip de cazare, care le-a şi fost prezentat şi este clar specificat în voucher-ul pe care l-au primit de la agenţia noastră.
Legat de preţul pentru transfer, dorim să precizăm că Ultramarin a achiziţionat pachetele turistice din Turcia, de la touroperatorul Tez Tour, la care oferta pentru un transfer privat, aşa cum a cerut domnul Kovacs, cu un autovehicul Mercedes Vito, este de 240 euro. Transferul privat nu este acelaşi lucru cu un taxi luat de pe stradă.

Conform capitolului VI „Reclamaţii” din contractului pe care clienţii l-au semnat: 1. În cazul în care turistul este nemulţumit de serviciile turistice primite, acesta are obligaţia de a întocmi o sesizare în scris, clar şi explicit cu privire la deficienţele constatate la faţa locului, legate de realizarea pachetului de servicii turistice contractat, ce se va transmite prompt atât Agenţiei, cât şi prestatorului de servicii (conducerii hotelului, restaurantului); 2. Atât Agenţia, cât şi prestatorul de servicii vor acţiona imediat pentru soluţionarea sesizării. În cazul în care sesizarea nu este soluţionată sau este soluţionată parţial, turistul va depune la sediul Agenţiei o reclamaţie în scris, în termen de maximum 5 zile calendaristice de la încheierea călătoriei, Agenţia urmând ca în termen de 7 zile calendaristice să comunice turistului despăgubirile care i se cuvin.

Domnul Kovacs nu a folosit niciunul din aceste mijloace legale deoarece ştie că a primit exact ceea ce a achiziţionat.

Considerăm că materialul publicat pe site-ul Agenda aduce grave deservicii firmei Ultramarin, drept pentru care ne rezervăm dreptul de a apela la autorităţile competente.
 
Gabriela Petcana
Manager Ultramarin Timişoara
 

Comentarii

comentarii