Acasă Eveniment DREPT LA REPLICĂ. Argumentele cetățeanului din Moșnița Nouă care a închis drumul...

DREPT LA REPLICĂ. Argumentele cetățeanului din Moșnița Nouă care a închis drumul de piatră către Calea Urseni

DISTRIBUIȚI

Luni, 9 august, Ziua de Vest a publicat articolul „Locuitorii din Moşniţa Nouă, blocaţi rutier spre Urseni, de un cetăţean care pretinde că drumul e proprietatea sa”, în care mai mulți locuitori ai cartierului din zona canalului se plângeau de „blocarea căii de acces către Calea Urseni – drum utilizat de majoritatea locuitorilor – de către un individ care pretinde că acesta trece prin proprietatea sa”. Marți, Vasile Herman, cel vizat de critici, ca replică la nemulțumirile consătenilor săi, ne-a prezentat argumentele sale, planurile și documentele în baza cărora „pretinde” că drumul respectiv trece peste proprietatea sa.

Proprietatea lui Vasile Herman (cu roșu) și drumul existent (cel închis luni)

Vasile Herman susține că a vorbit de mai mult timp cu vecinii săi despre faptul că drumul improvizat de aceștia trece peste proprietatea sa. Cu aproximativ un an în urmă a montat și un panou de tablă prin care îi atenționa pe cei care circulă pe drum că acesta trece peste proprietatea sa și că urmează să îl închidă. Nu a făcut-o până luni. „Ieri (luni – n.r.) m-am dus pe acolo și era să dea camionul peste mine. M-am supărat și am închis drumul. Nu e în regulă! Altfel, poate îi mai lăsam”, ne-a spus Herman. Acesta ar fi susținut și de ceilalți proprietari peste a căror proprietăți trece drumul pe care l-a închis. De altfel, drumul a și fost închis acolo unde începe un teren învecinat celui deținut de Vasile Herman.

Conform PUZ-ului, legătura cu Calea Urseni ar trebui să se realizeze fără să fie afectată nici proprietatea sa, nici segmentul administrat de ANIF, ne-a explicat proprietarul. Criticii săi transmiteau, luni, că, din cauza acestui segment, drumul nu poate fi trasat altfel. „În loc să își facă drumul pe unde ar fi trebuit conform PUZ-ului, și l-a făcut fiecare pe unde l-a făcut și au ieșit aici. Să îl facă pe unde trebuie! Sau să îl facă primăria, eu nu am nicio treabă”, ne-a spus Herman.

PUZ-ul cu străzile proiectate

Luni seară, la fața locului a sosit și un echipaj de poliție locală, care, negăsind vreo neregulă în faptul că Vasile Herman a decis să închidă drumul care trece peste proprietatea sa, nu a aplicat nicio sancțiune. Cât despre construcția pentru care există o dispoziție de demolare, potrivit proprietarului, aceasta ar fi fost moștenită după cumpărarea terenului prin licitație, în 2014. Acolo, administratorul unei asociații care se ocupa de sistemul de irigații, intrată în faliment, a dispus ridicarea ilegală a construcției care acum nu poate fi demolată de actualul proprietar, pentru că o parte a acesteia se regăsește și în afara parcelei sale.

Vasile Herman ne-a mai spus că a informat inclusiv Primăria Moșnița Nouă de intenția sa de a închide drumul care trece peste proprietatea sa. „Am trimis, prin executor judecătoresc, și primăriei o notificare, încă de anul trecut, că voi închide acel drum. Nu mi-au dat nimic (drept răspuns – n.r.). Am încercat să mă înscriu în audiență la primar, nu făcea înscrieri. Am făcut interpelare în consiliul local, printr-un consilier local. I-a atenționat «Vedeți că omul închide drumul». Nimic”.

Notificarea trimisă Primăriei Moșnița Nouă

Comentarii

comentarii