Acasă Eveniment “Drepturile copilului – o prioritate a societăţii româneşti”, în dezbatere la Consiliul...

“Drepturile copilului – o prioritate a societăţii româneşti”, în dezbatere la Consiliul Judeţean Timiş

258
DISTRIBUIȚI

Vineri, 18 noiembrie

Pentru a marca Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Timiş va organiza masa rotundă cu tema “Drepturile copilului – o prioritate a societăţii româneşti”, vineri, 18 noiembrie, de la ora 11.00, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Timiş. Rodica Negrea, directorul DGASPC Timiş, a precizat că dezbaterea va fi urmată de premierea partenerilor DGASPC Timiş implicaţi în promovarea drepturilor copilului şi în susţinerea copiilor aflaţi în dificultate.
Adunarea Generală a ONU a recomandat în 1954, rezolutia 836(IX) ca toate ţările să sărbătorească o zi universală a copiilor, care sa fie celebrată ca zi a fraternităţii şi înţelegerii între copiii din toată lumea şi zi a promovării bunăstării copiilor lumii. Data de 20 noiembrie marchează ziua în care Adunarea Generală a adoptat Declaraţia Drepturilor Copiilor (în 1959) şi Convenţia Drepturilor Copiilor (în 1989).
De asemenea, Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copii a prelungit termenul de înscriere pentru candidaţii celor două concursuri lansate în cadrul Festivalului Drepturile Copilului până la data de 20 noiembrie. În cadrul acestui proiect se va acorda, pentru prima dată în România, Premiul Drepturile Copilului unei persoane care a militat pentru drepturile copilului, care a luptat pentru respectarea acestora şi a contribuit la schimbarea vieţii copiilor. Rezultatele vor fi făcute publice în timpul Galei Premiului pentru Drepturile Copilului, care va avea loc pe data de 9 decembrie 2011 la Bucureşti.
Metodologia de organizare a acestui concurs poate fi consultată pe pagina web a FONPC-ului – www.fonpc.ro,

   

 

Comentarii

comentarii