Acasă Actualitate Drepturile copilului – responsabilitatea întregii școli, dar și a francezilor și a...

Drepturile copilului – responsabilitatea întregii școli, dar și a francezilor și a I.I. Timișoara

DISTRIBUIȚI

Ambasadoarea Franței în România, Michèle Ramis, a avut o întâlnire cu reprezentanții a opt asociații din România care implementează proiecte privind dezvoltarea durabilă și care au primit cofinanțare de până la cinci mii de euro, în urma unui apel la proiecte lansat în vara anului 2019 de Ambasada Franței și Institutul Francez.

La întâlnirea care a avut loc la Reședința Franței, au participat și reprezentanții Institutului Intercultural din Timișoara.

Cu această ocazie, ambasadoarea Franței în România a pus în evidență faptul că politica de cooperare internațională a Franței acordă o atenție deosebită organizațiilor societății civile, pe care le consideră actori esențiali în elaborarea politicilor publice inclusive și durabile.

Michèle Ramis a apreciat calitatea proiectelor ce au beneficiat de cofinanțare, care au venit cu propuneri concrete pentru a contribui în mod activ la construirea unei societăți mai inclusive.

În cadrul acestei întâlniri, doamna ambasadoare a subliniat faptul că minorii nu sunt o subcategorie de cetățeni.

„Copiii reprezintă generațiile de mâine, iar bunăstarea, împlinirea, dezvoltarea armonioasă a acestora, precum și suferința sau lipsa lor de siguranță vor avea un impact direct asupra societăților viitoare”, a explicat ambasadoarea Franței, care a apreciat că asociațiile Institutul Intercultural Timișoara și Stea din Satu Mare au înțeles această situație și fiecare dintre ele a prezentat proiecte care abordează probleme grave ce împiedică dezvoltarea deplină a copiilor.

Proiectul „Drepturile copilului – responsabilitatea întregii școli”, derulat de Institutul Intercultural Timișoara, vizează susținerea funcționării comisiilor pentru prevenirea şi eliminarea violenţei, a faptelor de corupţie şi discriminării în mediul şcolar şi promovarea interculturalităţii prin promovarea unei abordări bazate pe drepturile copilului.

În acest context va fi realizat un ghid pentru membrii acestor comisii și vor fi organizate o serie de evenimente de prezentare față în față și online, în perioada noiembrie 2019 – iunie 2020.

Totodată ambasadoarea Ramis a insistat asupra importanței de a susține inițiativele civice ale tinerilor și a reamintit că un forum dedicat acestora, cu titlul „Tineri în secolul XXI”, va avea loc pe 26 februarie, la București, la inițiativa Institutului Francez din România.

Comentarii

comentarii