Acasă Administraţie Drumul boilor fără trecerea peste centură – un fel de zid între...

Drumul boilor fără trecerea peste centură – un fel de zid între Mexic și SUA! Revolta lui Ioan Sorincău, fostul primar al Moșniței

879
DISTRIBUIȚI

Ioan Sorincău, fostul primar al localității Moșnița Nouă și directorul executiv al Asociației Comunelor din Timiș, este foarte revoltat că importantul proiect de infrastructură Drumul boilor propus de autoritățile județene și locale nu mai are prevăzută acea trecerea peste centură în varianta de ocolire, prevăzută inițial, în 2010.

Ceea ce înseamnă că locuitorii din zonă nu vor mai putea circula și vor fi izolați.

Sorincău e cu atât mai supărat, fiindcă proiectul este în varianta propusă de el, în 2013, atunci când era primar la Moșnița Nouă, dar fără acea necesară trecere peste centură.

”Acum autoritățile județene și locale din Timișoara nu m-au chemat să mă întrebe cum este cu acest drum. În 2010 a fost anulat, în 2013 am reușit să îl pun înapoi, dar acum când au fost din nou discuțiile pentru a reveni la proiectul din 2010 nu m-au mai chemat, nici Robu, nici Dobra, nici Bucur. Nimănui nu i-a păsat de joncțiunea dintre Drumul boilor și centură. Mi-e mi-a păsat de această situație, dar pe mine nu m-au chemat când au avut întâlnirea cu CNAIR. Acum este o dezvoltare edilitară uluitoare acolo, mai ales de când au fost introduse apa și canalizarea, dar oamenii nu vor mai putea să circule și vor fi izolați. Drumul boilor este foarte important pentru Moșnița și Bucovăț, dar la fel de important este și pentru Timișoara care în partea de vest nu prea are zonă de agrement și am convenit când am înființat pădurea Bistra să fie o zonă stabilită de agrement pentru partea asta de sus. Trecerea aceea era foarte importantă, fiindcă dacă nu poți să treci nu poți și gata. Acum s-a pus o barieră ca zidul dintre Mexic și Statele Unite pentru cetățenii din zonă”, spune fostul primar al comunei Moșnița.

 

Comentarii

comentarii