Acasă Actualitate Drumul din Clisura Dunării rămâne închis. DRDP Timișoara a început detonarea rocilor

Drumul din Clisura Dunării rămâne închis. DRDP Timișoara a început detonarea rocilor

DISTRIBUIȚI

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara anunţă că, vineri după-amiază, va avea loc o detonare a rocilor instabile de pe versantul stâncos de pe Clisura Dunării, în judeţul Caraş-Severin. În continuare drumul rămâne închis, iar şoferilor le sunt recomandate rute ocolitoare. 

”Vineri, 17 februarie, pe DN 57 în zona Berzasca, jud. Caraş-Severin, va avea loc o nouă operaţiune de detonare a rocilor instabile din versantul stâncos. Până acum, pe versant s-au desfăşurat lucrări specifice de ranguire şi curăţare a materialului, scanare cu tehnologia de tip LiDAR (laser – n.r.) şi, în paralel, s-a întocmit documentaţia tehnică pentru derocare. Operaţiunea care va avea loc vineri după-amiază se va face cu explozibil amplasat la blocurile de rocă puternic fisurate”, a transmis marţi DRDP Timişoara.

După această etapă, se va curăţa materialul rezultat, se va face o nouă monitorizare a versantului şi, ulterior, în funcţie de rezultatul procesului de detonare, antreprenorul proiectului de investiţii pentru stabilizarea şi consolidarea versanţilor de pe DN 57 va stabili daca poate fi reluată circulaţia rutieră.

”Toate măsurile sunt luate pentru ca traficul să fie reluat în condiţii de siguranţă. Până la anunţarea unor noi măsuri, se circulă în continuare deviat pe ruta: DN 6 Orşova – DN 6 – DN 57B – Oraviţa – DN 57 – Moldova Nouă”, a mai transmis DRDP Timişoara.

În luna ianuarie, pe Clisura Dunării, în zona localităţii Berzasca, între judeţele Mehedinţi şi Caraş-Severin a avut loc o cădere masivă de pietre. Imediat, circulaţia rutieră a fost închisă. DRDP Timişoara anunţa atunci că circulaţia rutieră va fi reluată în a doua jumătate a lunii februarie.

Comentarii

comentarii