Acasă Actualitate Drumul dintre Moșnița Nouă și Ghiroda va fi preluat de CJ Timiș

Drumul dintre Moșnița Nouă și Ghiroda va fi preluat de CJ Timiș

DISTRIBUIȚI

Vineri, la Moșnița Nouă, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a semnat cu reprezentanții primăriei din localitate un acord de preluare a drumului comunal care leagă comuna de Ghiroda. Acesta ar urma să devină parte a centurii de ocolire a Timișoarei, realizate din drumuri județene, care leagă comunele periurbane ale orașului.

”Pregătim conectarea comunelor Moșnița Nouă și Ghiroda, parte din varianta de ocolire a Timișoarei. Am semnat, la Moșnița, în cadrul unei întâlniri cu primarul, viceprimarul și consilierii locali, proiectul de hotărâre pentru solicitarea drumului comunal Moșnița Veche – Ghiroda. Au existat provocări birocratice mari, dar iată că e posibilă acum trecerea acestui drum în patrimoniul Consiliului Județean. Realizarea studiului de fezabilitate și proiectul tehnic vor reprezenta o prioritate în perioada imediat următoare”, a anunțat Nica.

Tot în comuna timișeană urmează să fie realizat și miniparcul tematic de prezentare a județului, proiect declarat câștigător în cadrul bugetului participativ.

”Pentru Consiliul Județean, comuna Moșnița Nouă este un punct vital al zonei metropolitane. Am finalizat de curând extinderea la patru benzi a DJ592, drumul care leagă Moșnița de Timișoara, tranzitat zilnic de mii de oameni care lucrează, merg la cumpărături sau își duc copiii în Timișoara. Avem acum un drum civilizat, cu sensuri giratorii, piste de biciclete, trotuare, dar și iluminat public pe întreg traseul.

În plus, Consiliul Județean finanțează în centrul localității Moșnița Nouă un parc tematic în miniatură, proiect care îmbină progresul tehnologic cu promovarea turismului la nivelul Timișului. Am încredere în dezvoltarea comunei și sprijin în continuare investițiile în această parte a zonei metropolitane”, a mai spus Nica.

 

Comentarii

comentarii