Acasă Actualitate Drumul județean 691 va avea un strat în plus de asfalt

Drumul județean 691 va avea un strat în plus de asfalt

DISTRIBUIȚI

Conducerea Consiliului Județean Timiș a anunțat, vineri, că lucrările de extindere la patru benzi la drumul care leagă Timișoara de nodul Giarmata de pe A1 ar trebui să demareze în martie anul viitor. Alin Nica a anunțat că se va turna un strat de asfalt suplimentar.

„Aseară s-a acceptat în sistemul de achiziții publice anunțul pentru licitația deschisă pentru lucrare. Ofertele pot fi depuse până în 28 Decembrie și valorează 75 milioane de lei inclusiv TVA. Dacă nu va avea complicații, conform proiectului tehnic ar trebui să înceapă în primăvară, în martie, anul viitor. O noutate este suplimentarea unui strat de baza de 8 cm grosime pe această porțiune intens circulată. Constructorii să se încumete să vină la licitație. Așteptăm și pe acest tronson firme cu experiență”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

După cum spuneam, această licitație se referă doar la cea de a doua bucată a drumului, prima fiind de la ieșirea din Timișoara și până la ieșirea din Dumbrăvița. Pentru a se realiza extinderea și pentru această parte este necesară mutarea stâlpilor de susținere a rețelelor electrice pentru troleibuz. Deși a fost încheiat un protocol cu primăriile din Timișoara și Dumbrăvița pentru predarea acestor stâlpi, nici acum operațiunea nu a avut loc, mai spune Nica.

În total, investiția pentru acest tronson se ridica la 81 de milioane de lei, din care aproximativ 6 milioane au fost deja plătite. Din cele 75 de milioane necesare, o parte reprezintă cheltuieli rezultate din lucrări suplimentare prevăzute în proiectul tehnic actualizat, considerate ca fiind necesare de către specialiștii contractați de administrația județeană. Acestea vor fi asigurate din bugetul județului.

Prin proiectul tehnic s-a prevăzut un strat de asfalt suplimentar (strat de bază din anrobat bituminos de 8,0 cm grosime), necesar pentru asigurarea capacității portante a sistemului rutier, având în vedere valorile de trafic care au crescut considerabil. De asemenea, sensurile giratorii vor fi iluminate, iar trecerea la nivel cu calea ferată va fi automatizată.

Trebuie spus că, în baza OUG 64/2022, se preconizează suplimentarea valorii eligibile a proiectului cu aproximativ 27 de milioane de lei, procedura fiind în curs de aprobare.

Comentarii

comentarii