Acasă Administraţie Drumul județean dintre Șag și Sâmihaiu Român va fi modernizat. A fost...

Drumul județean dintre Șag și Sâmihaiu Român va fi modernizat. A fost emisă autorizația de construire pentru modernizarea drumului județean dintre Sânmihaiu Român și Șag

DISTRIBUIȚI

Puțin peste șase kilometri de drum dintre Șag și Sânmihaiu Român urmează să fie modernizați. CJ Timiș a emis autorzația de construire pentru proiectul „Modernizarea DJ 593C Șag (DJ 593) – Sânmihaiu Român (DJ 591A).

Autorizația de construire e necesară finalizării proiectului tehnic a fost emisă vineri iar, ținând cont că este deja semnat contractul pentru proiectare și execuție, lucrările ar putea începe la sfârșitul lunii viitoare. Modernizarea acestui tronson va fi finanțată prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, suma alocată fiind de peste 15,5 milioane de lei.

Tronsonul va porni de pe DJ 593, pe raza localității Șag și va continua până la intersecția cu DJ 591A în Sânmihaiu Român, lungime acestuia fiind de 6,53 km. Actualul drum are porțiuni pietruite, dar și secțiuni în care nu are structură rutieră sau sistem de colectare a apelor pluviale. 

“Pe lângă îmbunătățirea condițiilor de circulație și siguranța participanților la trafic, ne propunem să scurtăm timpii de parcurs între Sânmihaiu Român și Șag, tronsonul urmând să facă parte din Centura alternativă a Timișoarei” a anunțat Alexandru Proteasa, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș. 

Proiectul de modernizare va include și execuția unor sensuri giratorii, precum și modernizarea trecerii la nivel cu calea ferată pe care o traversează. 

Comentarii

comentarii