Acasă Actualitate „Drumul luminii” s-a deschis la Timișoara. Lasere, video mapping, instalații artistice new...

„Drumul luminii” s-a deschis la Timișoara. Lasere, video mapping, instalații artistice new media în Piața Unirii și la Bastion – foto

DISTRIBUIȚI

Între 29 decembrie 2022 și 2 ianuarie 2023, Timișoara se va bucura de Festival of Lights, un spectacol de lumini, proiecții artistice, artificii și jocuri de lasere și concerte. 

Festivalul este finanțat de Consiliul Județean Timiș, prin Muzeul Național al Banatului, și are rolul de a marca intrarea în anul Capitalei Europene a Culturii, fiind parte a Programului dedicat anului 2023.

„Drumul luminii” s-a deschis joi seara, dar din cauza ploii foarte puțini timișoreni au putut admira spectacolul.

În fiecare seară, între orele 18.00 – 20.00, video mapping-ul interactiv al artiștilor Mindscape Studio va evidenția detaliile arhitecturale ale Muzeului Național de Artă Timișoara. 

La Bastionul Maria Theresia pot fi admirate cele mai spectaculoase lucrări new art media din Europa.

Pe străzile Eugeniu de Savoya și Mercy au fost amenajate 12 instalații. „Sensurile acestor povești vor fi descoperite și interpretate de fiecare în parte. Tot ce trebuie să faceți este să vă lăsați purtați de lumină pe întregul traseu propus”, spun organizatorii Festival of Lights.

Bastionul Maria Theresia va fi atracția principală chiar în noaptea dintre ani, cu cele mai inedite jocuri de artificii și spectacole de lumini ce au fost vreodată văzute la Timișoara.

Publicul va putea urmări un show senzațional produs de olandezii de la Directed Shows, aceeași care au produs cele mai inedite momente de la festivalurile internaționale de renume, precum și la Untold și Neversea.

Punctul culminant va fi în noaptea dintre ani, când va urca pe scenă amenajată la Bastionul Theresia cunoscutul DJ-i spaniol Danny Avila, alături de Prophecy, DJ Dark și Alex Super Beats.

Petrecerea nu se termină, ci continuă și în 1 ianuarie, când timișorenii vor cânta și dansa pe muzica Dirty Nano, John Trend și Jay Ko.

La Bastion au fost amenajate food-track-uri și bar-uri mobile.  

Accesul este GRATUIT. Toate detaliile evenimentului le găsiți pe pagina www.festivaloflights.ro.

Vă reamintim, Primăria Timișoara, prin Comisia de Circulație, a aprobat închiderea traficului pe strada Hector, în zona Bastionului Theresia, în serile de 31 decembrie și 1 ianuarie, pentru Festivalul Luminilor.

Închiderea va fi semnalizată pe intrarea de pe bulevardul Revoluției din 1989 și a fost avizată cu următorul program:

31 decembrie-1 ianuarie între orele 20.00-03.00 și 1-2 ianuarie între orele 21.00-03:00.

Comentarii

comentarii