Acasă Cultura Drumul Sfântului Iacob, prezentat într-o expoziţie foto la Timişoara

Drumul Sfântului Iacob, prezentat într-o expoziţie foto la Timişoara

1149
DISTRIBUIȚI

De joi, la Timişoara va fi prezentată publicului o expoziție deosebită „Drumul care a legat Europa”. Prezentarea foto, organizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, urmăreşte traseul urmat de pelerini, Drumul Sfântului Iacob, către Santiago de Compostela, în Spania, unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj creştine.

Cu ocazia deschiderii oficiale a expoziţiei, care are loc joi, de la ora 19, la Centrul Expoziţional Bastion, la Timişoara va fi prezent şi Ambasadorul Spaniei la București, Manuel Larrotcha Parada. La organizarea acţiunii îşi aduc contribuţia şi Asociația Via Rumania Cultura și Adriana Romanov. Expoziția fotografică „El Camino de Santiago (Drumul Sfântului Iacob), Drumul care a legat Europa”, beneficiază de susţinerea Consiliului Judeţean Timiş .

Expoziția va putea fi vizitată la Centrul Multifuncțional Bastion din Timișoara, administrat de CJ Timiș, în perioada 16 – 25 mai.

Orașul spaniol Santiago de Compostela reprezintă cel mai important loc de pelerinaj creștin, după Ierusalim și Roma. Mormântul Apostolului Iacob, descoperit, conform unei legende, în anul 830 d.C., a devenit un reper internațional cu capacitatea de a atrage sute de mii de pelerini an după an. Plecând din principalele orașe europene, o rețea deasă de drumuri a conectat Europa cu destinația finală în nord-vestul Spaniei. Chiar și în România există mai multe capete de drum care conduceau şi conduc pelerinii spre Santiago, spun organizatorii.

Adriana Romanov este unul dintre pelerinii români care trăiesc experiența lui El Camino. Mărturia acesteia, prin fotografiile proprii, arată realitatea provocării: momentele frumoase și altele mai grele, peisajele extraordinare, gastronomia, arta, senzațiile unice ale îndeplinirii obiectivului.

Centrul Multifuncțional Bastion al Consiliului Județean Timiș este situat în Bastionul Theresia, corpul C.

Comentarii

comentarii