Acasă Administraţie Drumurile județene din Timiș sunt în cea mai mare parte modernizate

Drumurile județene din Timiș sunt în cea mai mare parte modernizate

DISTRIBUIȚI

Doar 15 la sută din totalul drumurilor din Timiș sunt nemodernizate, arată datele de la  Statistică. Mare parte din acestea au fost modernizate în ultimii ani, fiind acum asfaltate. Alin Nica, liderul Consiliului Județean Timiș, instituția care administrează drumurile județene, spune că rețeaua rutieră este îngrijită permanent.

Conform datelor oficiale, oferite de Direcția Regională de Statistică Timiș, în cel mai vestic județ al țării 50 la sută din totalul drumurilor publice sunt modernizate, deci dispun de structură la standarde ridicate. La acestea se adaugă 27% drumuri acoperite cu îmbrăcăminți ușoare rutiere. Pe opt procente din drumurile publice este aplicată soluția pietruirii.

15 la sută din drumurile publice din Timiș sunt încă la categoria drumuri de pământ.

”Sincer, nu știu exact care e lungimea drumurilor nemoderniazate, din cei aproape 1.300 de kilometri de drum județean. Timișul e unul dintre județele cu foarte puțini kilometri de drum județean de pământ sau pietruit, în general rețeaua noastră de drumuri este modernizată. Mai sunt porțiuni de drum județean care necesită investiții; noi anual avem programul de reparații și după fiecare iarnă, materialul antiderapant afectează structura drumului și trebuie să intervenim cu reparații. Durata de viață a unui drum în general este de 7 ani, așa că această activitate de întreținere a drumurilor este continuă și permanentă. Întotdeauna trebuie să intervenim, să reparăm ce s-a stricat între timp și acea cantitate de 100, 100 și ceva de kilometri de drum în situație de pământ sau pietriș… Sunt și drumuri comunale pe care noi le-am preluat, extindem rețeaua de drumuri județene și pentru a ajuta localitățile care nu au posibilitatea să investească în drumurile comunale, mai ales acelea care conectează județul nostru cu alte județe, pentru a face din județul Timiș în continuare lider la nivel național în ceea ce privește conectivitatea intra și extra județeană.

De asemenea, Nica menționează că nu știe câți kilometri de drum au fost asfaltați de când a preluat conducerea Consiliului Județean Timiș.

”Sincer nu am făcut momentan acest bilanț, dar dacă m-ați provocat, la una din conferințele viitoare mă pregătesc cu acest răspuns”, a mai spus Nica.

 

Comentarii

comentarii