Acasă Actualitate DSP Timiș anunță noi tipuri de reacții adverse după cea de a...

DSP Timiș anunță noi tipuri de reacții adverse după cea de a doua doză de vaccin anti-COVID

2477
DISTRIBUIȚI

36.426 de timișeni s-au imunizat până duminică, 7 februarie, fiind înregistrate 93 de reacții adverse. Printre reacțiile adverse raportate de DSP Timiș, de sâmbătă până duminică, apar și două noi.

Printre ultimele reacții adverse raportate de DSP Timiș se regăsesc amorțeli faciale și furnicături, tratate în 15 minute după supravegherea de după vaccin. Inspectorii sanitari au raportat de la debutul vaccinării reacții „de intensitate scăzută spre moderată, manifestate prin durere la locul administrării, mialgii, subfebrilități, cefalee, reacție urticariană remisă imediat, prurit, somnolență remisă în 15 minute, salt tensional remis – la o persoană hipersensivă și anxioasă, febră 38.5 remisă, episod diareic, astenie, vertij și ușor edem al buzelor-remis, greață și vomă, ageuzie și anosmie, remise după 4 zile, dar și o reacție de tip anafilactic, tratată de la primele semne si care s-a remis imediat.

De sâmbătă până duminică, în județ s-au efectuat 446 vaccinuri, dintre care 182 de la Moderna. În cadrul etapei I de vaccinare împotriva COVID-19 s-a administrat un număr de 257 vaccinuri. În cadrul etapei a II a de vaccinare, la nivelul județului Timiș, s-a administrat un număr de 189 vaccinuri. Din totalul administrat, 264 reprezinta doze de rapel.

Timiș este singurul județ care are o incidență a cazurilor de Covid de peste 3 la mia de locuitori, potrivit raportării făcute duminică de Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit GCS, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este de 3,43 în Timiș.

Pe locul următor, cu o incidență de 2,98, este județul Maramureș.

Alte opt județe și Capitala au incidența mai mare de 1,5 la mia de locuitori. Este vorba de Alba, Brașov, Cluj, Hunedoara, Ilfov, Sălaj, Satu Mare și Suceava.

Cea mai mică incidență se înregistrează în Vrancea, de 0,36 la mia de locuitori.

Comentarii

comentarii