Acasă Actualitate DSP Timiș, obligată să plătească Primăriei Timișoara 3,7 milioane de lei, pentru...

DSP Timiș, obligată să plătească Primăriei Timișoara 3,7 milioane de lei, pentru salariile medicilor din școli, onorate din bugetul local

911
DISTRIBUIȚI

Direcția de Sănătate Publică Timiș a fost obligată, printr-o decizie judecătorească din 21 octombrie, să plătească Primăriei Municipiului Timișoara 3,7 milioane de lei. Procesul, înregistrat încă din luna iulie, a avut primul termen de judecată pe 7 octombrie, iar, după două săptămâni, a venit și decizia Tribunalului Timiș.

Despre ce este vorba? „Este o măsură lăsată de Curtea de Conturi. DSP Timiș nu a decontat medicina muncii, medicina școlară. Medicii din școlile din Timișoara nu primeau banii, pe „mai știu eu ce motive” invocate de DSP Timiș. Nu e normal! Noi i-am plătit, dar din bugetul local. Iată, s-a ajuns această suma destul de mare, la 3,7 milioane de lei! Bani care sunt buni pentru altceva. Le-am plătit salariile din bugetul local, Curtea de Conturi a lăsat drept măsură să putem recupera această sumă. Tribunalul ne-a dat dreptate”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Reclamante, în acest dosar, au fost Municipiul Timișoara reprezentat prin primar și Consiliul Local Timișoara, pârâte fiind Direcția de Sănătate Publică Timiș și Ministerul Sănătății. Până la urmă, au considerat judecătorii, doar DSP Timiș era pe drept acuzată, și, drept urmare, a fost obligată să plătească cei 3,7 milioane de lei.

Decizia judecătorilor de la Tribunalul Timiș: „Soluția pe scurt: Admite excepția lipsei calității procesuale pasive a pârâtului Ministerul Sănătății și, în consecință, respinge acțiunea față de acesta, ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Admite în parte acțiunea. Obligă pârâta Direcția de Sănătate Publică să achite reclamantului suma de 3.758.775,90 lei. Respinge în rest acțiunea. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Cererea se va depune la Tribunalul Timiș. Pronunțată azi, 21 Octombrie 2020, prin punerea soluției la dispoziția părților, prin mijlocirea grefei instanței”.

Comentarii

comentarii