Acasă Eveniment DSVSA a continuat controalele în Timișoara și în județ. Amenzi de aproape...

DSVSA a continuat controalele în Timișoara și în județ. Amenzi de aproape 100.000 de lei, în numai patru zile

596
DISTRIBUIȚI

De luni, 9 august, până joi, 12 august, medicii veterinari și inginerii specialiști ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș au continuat acțiunile de control în unitățile de alimentație publică din Timișoara și din județ. În aceste patru zile, angajații DSVSA au verificat 19 unități: opt restaurante, două fast-fooduri, patru supermarketuri, trei pizzerii, o unitate de catering și o piață, dând, în total, amenzi de 97.500 de lei.

Au fost depistate deficiențe în manipularea și depozitarea produselor alimentare, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, dar și produse neconforme. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate restaurantelor. În cazul acestora, au fost date trei amenzi în valoare totală de 30.000 de lei, iar pentru două s-a propus chiar suspendarea activității. Nici în supermarketuri nu a fost mai bine. Și aici au fost date amenzi de 30.000 de lei, dar au fost și confiscate 500 sticle cu apă îmbuteliată depozitate necorespunzător, în soare. Pe lângă aceste, o unitate fast-food, o pizzerie și o unitate de tip catering au primit câte o amendă de 10.000 de lei. 

In piața piața agroalimentară verificată au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale cu valoare totală de 7.500 de lei. Inspectorii DSVSA au descoperit produse lactate puternic mirositoare, care erau fără ambalaj, și produse de origine animală, carne si produse din carne de porc păstrate în condiții insalubre. Adică vitrinele frigorifice erau neigienizate, deteriorate sau ruginite.

„Pentru toate produsele neconforme, care nu erau certificate sanitar veterinar, și alterate s-au impus măsurile privind reținerea oficială, denaturarea și distrugerea produselor în cauză (au fost confiscate, sigilate și dirijate spre neutralizare) iar activitatea în piața respectivă (hala unde se comercializează produse de origine animală) a fost suspendată pentru o perioada de 15 zile și/sau până la remedierea deficiențelor și igienizării riguroase”, asigură reprezentanții DSVSA Timiș.

Medicii veterinari oficiali au verificat și transporturile de animale, unde au fost constatate neconformități privind mișcarea animalelor fără documente sanitare veterinare eliberate de medicul veterinar împuternicit și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 9.600 lei.

„Inspectorii sanitari veterinari în continuare, sunt în teritoriu și verifică respectarea cu strictețe a legislației sanitare veterinare atât în domeniul siguranței alimentare cât și a sănătății și bunăstării  animalelor”, se mai arată în comunicatul de presă semnat de Alin Flavius Nicoară, directorul DSVSA Timiș.

Comentarii

comentarii