Acasă Actualitate Dublu eveniment rotarian – Ziua Rotary 119 ani – 95 ani Rotary...

Dublu eveniment rotarian – Ziua Rotary 119 ani – 95 ani Rotary în România

DISTRIBUIȚI

Ziua Rotary 119 ani – 95 ani Rotary în România va fi marcată de Districtul 2241 România&Republica Moldova vineri 23 februarie, între orele 16.30 -21.00, în Sala multifuncţională a Consiliului Judeţean Timiş, sub sloganul “Rotary creează speranţă în lume”.

Peste ani, a rămas viu mesajul lui Paul Harris, potrivit căruia “Prietenia a fost piatra de temelie pe care a fost construit Rotary şi toleranţa este elementul care o şine împreună”.

În februarie 1905, avocatul american Paul Harris organiza, la Chicago, prima întâlnire a ceea ce a devenit mai târziu Rotary International, una dintre cele mai importante organizaţii neguvernamentale la nivel global.

În prezent, Rotary are 1,4 milioane de membri, organizaţi în 45.000 cluburi, cu activităţi care se desfăşoară în sprijinul comunităţilor locale. La nivel global, Rotary coordonează programe de interes general prin care îşi propune să ofere o lume mai bună categoriilor vulnerabile. Educaţia, sănătatea, dezvoltarea economiilor locale şi protecţia mediului sunt domeniile în care regăsim cele mai multe proiecte.

”Districtul 2241, care reuneşte 3.700 membri organizaţi în 152 cluburi din România şi Republica Moldova, aniversează 119 de ani de Rotary International prin intermediul unui eveniment organizat, la Timişoara, pe 23 februarie 2024. Tot atunci se vor celebra şi cei 95 ani de activitate Rotary în România”, spune Ovidiu Constantin Bunget, guvernator al districtului Rotary 2241 – România și Republica Moldova.

Comentarii

comentarii