Acasă Actualitate Duelul anunțurilor. Dominic Fritz și Cosmin Tabără ne anunță fiecare, individual, că...

Duelul anunțurilor. Dominic Fritz și Cosmin Tabără ne anunță fiecare, individual, că a fost selectat constructorul pentru stadionul Lego

DISTRIBUIȚI

Ambele ”aripi” ale conducerii Primăriei Timișoara, și primarul Dominic Fritz, și viceprimarul Cosmin Tabără, au anunțat, separat, faptul că a fost stabilită firma care va construi viitorul stadion timișorean din Calea Buzialului. Ambii suflă în iaurt și nu dau nume, mai este de trecut etapa contestațiilor.

Tot subiectul stadionului primăriei a fost pornit la orele prânzului, când Tabără, cel care are proiectul în subordine, a anunțat că sunt șapte firme care vor să fie diriginte de șantier. Seara, în jurul orei 20, vine și anunțul – răspuns la întrebarea oamenilor: Cine face, totuși, stadionul.

Subiectul este unul cu lipici la public, timișorenii nu au acces la nicio arenă sportivă de bun simț în oraș. Dominic Fritz iese primul și ne anunță. Noi știm deja cine e constructorul selectat, dar nu putem spune. Vestea vine după ce patru oferte au fost analizate aproape jumătate de an pentru a fi luată o decizie. Cum colegul Tabără anunțase deja o știre pe subiect, era excelent un anunț.

”Tocmai am încheiat procedura de analiză a ofertelor depuse pentru proiectarea și construirea stadionului de peste 9.000 de locuri, din Calea Buziașului.

Avem un câștigător, pe care îl vom anunța după scurgerea termenului pentru contestații. În bugetul de anul acesta am alocat primele 10 milioane de lei pentru începerea construcției, undeva spre final de 2023. După semnarea contractului, firma are la dispoziție doi ani și jumătate să finalizeze investiția. Lângă stadion vom construi o parcare, un parc și un loc de joacă. Ridicăm stadionul doar cu bani din bugetul local. Pentru oraș este un efort financiar uriaș, însă pentru sportul local este o investiție vitală și urgentă”, a anunțat primarul.

Aproape la aceiași ora, viceprimarul prezintă și el același răspuns. Știm cine, nu se poate spune. Încă. Proiectul a fost una dintre „luptele” sale personale, într-un moment în care nu primea susținere de la prea mulți, inclusiv de la conducerea primăriei.

”60 ani. Atât de mult timp s-a scurs de la construcția stadionului “Dan Păltinișanu” până azi. După 60 ani, putem spune că s-a încheiat prima licitație care are ca obiectiv construcția unui nou stadion în Timișoara, stadionul tip “lego”. Mulțumesc tuturor societăților care au dorit să construiască acest obiectiv, legea e lege și avem obligația să o respectăm. După etapa depunerii eventualelor contestații, se va semna contractul și se va trece la elaborarea proiectului, ulterior execuția. Mă bucur că m-am luptat pentru acest proiect. La început singur, apoi am primit susținere. Dar abia atunci când presiunea oamenilor a făcut să fie înțeleasă nevoia de un nou stadion în Timișoara. Se va reconstrui și Dan Păltinișanu, de către Compania Națională de Investiții, dar până atunci mergem mai departe cu stadionul mai mic, local”, a anunțat Tabără.

Proiectul s-a născut greu de tot, a fost nevoie de trei licitații pentru a fi depuse oferte.

”Amintesc că abia la a treia licitație s-a reușit primirea a patru oferte. Asta după ce a fost nevoie de suplimentarea sumei bugetate până la 25 milioane de euro pentru un stadion de 10.000 locuri. Aș fi vrut să fie mai mare, dar bani mai mulți nu există și nici dorință de a face alte sacrificii. Obiectiv, trebuie să ne gândim că e nevoie și de dotarea școlilor, a spitalelor, de bani pentru dezvoltarea infrastructurii. E bine dacă reușim să-l facem pe acesta, pentru că trebuie să ne gândim și la costuri de întreținere, rentabilitate, căi de acces. Construcția acestui stadion va fi extrem de utilă pentru dezvoltarea fotbalului din Timișoara, dar va fi și un nou drum pentru desfășurarea altor evenimente organizate în orașul nostru. Să fie într-un ceas bun! P.S. Mulțumesc în mod special colegilor Marius Duma, Anca Lăudatu, Nastasia Pop, Gabriel Almăjan”, a încheiat Tabără.

Comentarii

comentarii